Neden sadece Kastamonu, il içi özür duyurusuna çıktı?

Türkiye'de 81 il var iken neden Kastamonu İl Mili Eğitim Müdürlüğü il içi özür durumu atama duyurusuna çıkmış diğer iller çıkmamıştır? Milli Eğitim Bakanlığında iller arasında uygulama birliği bulunmamaktadır.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 21 Ekim 2019 10:25, Son Güncelleme : 21 Ekim 2019 10:13
Neden sadece Kastamonu, il içi özür duyurusuna çıktı?

Özür durumu yer değiştirmeleri yaz tatilinde yapıldı ama boş kontenjanların tamamının yer değiştirmelere açılmaması nedeniyle bir çok öğretmenimiz ya başvuru yapamadı yada il/ilçe emri uygulamasıyla öğrencilerine kavuşamamış ayrıca il içinde özrü durumu olanlara ilçe emri uygulanmamıştır.

İki ilden daha uzak ilçelerde çalışmaya mahkum edilerek aile bütünlüğü bozulmuş öğretmenler bulunmaktadır. Başvuru hakkı var ama bu hakkın kullanılacağı boş kontenjan yok. Bu insanlara göstermelik başvuru hakkı verilip yer değiştirmelerine imkan verilmeyerek büyük bir haksızlığa ve adaletsizliğe imza atılmaktadır.

Özrünün bulunduğu ilçeye atanmayan öğretmenler, özrünün bulunduğu ilçe ile görevli olduğu ilçe-köyü arasında gidiş geliş yapmaktadır. Bu öğretmenlerden bu durumu 4-5 yıldır yaşayanlar bulunmaktadır.

Gidiş geliş yapan bu öğretmenlerimiz; 50-100-150-200 km ve hatta daha üstü olan uzun yollar ve saatler sonra ailelerine kavuşmaktadırlar.

MEB, artık bu öğretmenlerin aile bütünlüğü konusuna daha ciddi yaklaşmalı, İl içinde başvuru yapmış ama yer değiştirme şansı olmayan öğretmenlerimize ulaşım imkanı göz önünde bulundurularak bir çözüm bulunmalıdır.

Bu konuda hazırladığımız haberler aşağıdadır.

Öğretmenlerin il içi özür durumu sorunu nasıl çözülebilir? İşte öneriler MEB, yer değiştirmelerde neden tüm kontenjanları açmamaktadır? MEB, özür durumunda sıraya alma sistemine geçmelidir İl içi tayinlerde sıra sistemi yeniden getirilmelidir

Bu durum hakkında Kastamonu İl Mili Eğitim Müdürlüğü il içinde özrü durumu atama duyurusuna çıkmış ve nispeten de olsa sorunu çözmeye çalışmıştır.

Peki Türkiye'de 81 il var iken neden Kastamonu İl Mili Eğitim Müdürlüğü il içi özür durumu atama duyurusuna çıkmış, diğer iller çıkmamıştır? Milli Eğitim Bakanlığında iller arasında uygulama birliği bulunmamaktadır.

Ahmet KANDEMİR

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber