Sağlıksız güneş enerji sistemleri insan sağlığını tehdit ediyor

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Eylül 2007 18:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

OSMANİYE (CİHAN)-Bilinçsiz bir şekilde ve kalitesiz maddelerden yapılan güneş enerji sistemlerinin insan sağlığını tehdit ettiği bildirildi.

Bazı kişilerin tenekeleri büküp, kaynak yaparak vatandaşa sattıklarını ve bunun da zamanla pas tutup insan sağlığını tehdit ettiğini belirten Osmaniye'de kurulu Güneş Enerjileri Şirketi (Gentaş) Müdürü Ali Durak, son zamanlarda kendilerine bu konularda büyük şikâyetler geldiğini söyledi.

Ali Durak, 30 yıldır güneş enerjisi sistemleri yaparak Türkiye'nin değişik illerine pazarladığını belirterek, tenekeden yapılan sağlıksız enerji devrinin bittiğini, insan sağlığı açısından krom enerjilerin daha çok tercih edildiğini dile getirdi.

Çay, yemek, banyo gibi ihtiyaçlarda sürekli olarak sıcak su kullanımına gidildiğini belirten Durak, "Sağlıksız bir şekilde yapılan enerjiler zamanla pas tutuyor. Bu da insan sağlığını tehdit ediyor haliyle. Bu sebeple vatandaşlarımızın sağlıklarını düşünerek en uygun enerjiyi almalarını öneriyoruz. Galvanizli saçlar ve alüminyumdan yapılan enerjilerin devri kapandı. Çünkü bunlar zamanla pas tutup sağlığımıza zarar veriyor" dedi.

Bugüne kadar çok sayıda vatandaşın kendilerine gelerek kullandıkları enerjiler yüzünden sağlık sorunları yaşadıklarını ifade ettiklerini belirten Ali Durak, "Konuyla ilgili çok şikâyet alıyoruz. Vatandaşlarımız kullandıkları enerji sularından dolayı vücudunda yaralar oluştuğunu ve hastalık kaptıklarını söylüyor bizlere. Bu sebeple bizler 14 yıldan bu yana gelen bütün müşterilerimize krom enerjiyi tercih etmelerini öneriyoruz. Elbette bunların taklitlerinden de kaçınılmalı. 304 kalite (saf) kromdan yapılan enerji tercih edilmeli" diye konuşarak tehlikeye dikkat çekiyor.

Sanayi ve Ticaret Bakanlığı'ndan onaylı Osmaniye'deki tek enerji firması olduklarını ve G.Antep, K.Maraş, Trabzon, Adapazarı, Zonguldak, İslâhiye, Türkoğlu, Beyoğlu, Malatya ve Adana'da bayileri bulunduğunu belirten Gentaş Güneş Enerjileri Şirket Müdürü Ali Durak, krom enerjinin özellikleri hakkında şu bilgileri verdi:

"Krom enerji ömür boyu yaz ve kış aylarında kesinlikle paslanmaz, çürümez, az güneşte çok ısıtır, suyu billur su gibi saf ve temizdir, tam sağlık dostudur."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber