Çelik: Yeni Anayasa, çok iyi bir kıvamda ihtiyaçlara cevap verecek

Haber Giriş : 21 Eylül 2007 13:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, sivil Anayasa tartışmaları ile ilgili, 1982 Anayasası'nın halen yürürlükte olduğunu belirterek, "Bu konu daha fazla konuşulacak, tartışılacak, olgunlaşacak, demlenecek. Umud ediyorum ki çok iyi bir kıvamda Türk halkının ihtiyaçlarına cevap verecek" dedi.

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Bakanlık Merkez Bina'da hizmete giren 'Acil Çözüm Merkezi'nin tanıtım toplantısını yaptı. Gazetecilerin sorularını cevaplayan Çelik, sivil Anayasa tartışmaları ve din derslerinden isteyenlerin muaf olması yönündeki tartışmaların hatırlatılması üzerine, "Şu anda konumuz acil çözüm merkezi. Bu, acil çözüm gerektiren bir konu değil. Şu anda 82 Anayasası yürürlükte ve tüm iş ve işlemler 82 Anayasası'na göre yürütülmektedir. Bu Anayasa çalışmaları sabahtan akşama olacak bir konu değil. Bu, çok daha fazla konuşulacak, tartışılacak, olgunlaşacak, demlenecek ve umud ediyorum ki çok iyi bir kıvamda Türk halkının ihtiyaçlarına cevap verecek. Biliyorsunuz 2008 önemli bir tarihtir. 1908 ikinci meşrutiyetin ilanıdır. 1808'e gittiğiniz zaman, bu da önemli bir dönüm noktasıdır" dedi. Çelik, "1808 neyin başlangıcıdır bunu merak edin, sonra sizinle konuşalım" diye konuştu.

Çelik'e, Rektörler Komitesi'nin açıklamaları da soruldu. Bu konuyla ilgili görüşlerini daha önce açıkladığını söyleyen Çelik, "Aynı şeyleri tekrar tekrar söylenmesinin, tekrarlanmasının anlamı yok" ifadesini kullandı.

Çelik, konuşmasında, 17 Eylül'de ilk ve ortaöğretim kurumlarının açıldığını hatırlattı. Eğitim öğretim döneminin başlangıcında okullarda bazı sorunlar yaşanabildiğine dikkat çeken Çelik, bu sorunları en kısa sürede çözmek, okullardaki muhtemel eksiklik ve aksaklıkları gidermek amacıyla Acil Çözüm Merkezi'ni hayata geçirdiklerini kaydetti. Merkeze, "acilcozum meb.gov.tr" adresinden ulaşılabileceğini aktaran Çelik, "Bu merkez kişisel taleplerle, tayin, terfi işleri ile uğraşmayacak. İsminin Acil Çözüm Merkezi olması, tüm sorunların 24 saatte çözüleceği anlamına da gelmez. Ama en azından hemen çözülemeyen konular, ajandamızda yapılacaklar listesinde yerini alacak" şeklinde konuştu.

"Halkımız üzerimizde denetim mekanizması olsun" diyen Çelik, "Herkes gördüğü yanlışı bize bildirsin, biz de çözüm bulalım" ifadesini kullandı. Çelik, merkezin 1 ay süreyle hizmet vermesinin planlandığını, ancak iyi bir performans sağlandığının görülmesi halinde bu sürenin uzatılabileceğini sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber