HÜ Rektörü Özgen, Gül'ün önünde rejim tartışması yaptı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 25 Eylül 2007 17:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hacettepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tunçalp Özgen, üniversitelerin siyasal iktardan farklı düşünebileceğini ve iktidarı eleştirebileceğini belirterek, "Eleştirmesi de hem doğaldır, hem gereklidir. Çünkü aksi takdirde biliniz ki rejimin sigortası gitmiştir ve bu sigorta herkese ama herkese lazımdır" dedi.

Hacettepe Üniversitesi'nin yeni öğretim yılı Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün de katılımıyla gerçekleşti.

Anayasa değişikliği konusunda rektörlerin tepkisine hükümetin yanıtını değerlendiren Özgen, "Yok yere toplumda birçok tartışma başlatıldı. Toplumu germenin anlamını anlıyamıyoruz" dedi.

Anayasa değişikliği konusunda izlenen yolun sağlıklı bir yol olmadığını söyleyen Özgen, şöyle konuştu:

"Her gün gazete sayfalarına bir iki madde verilip tartıştırılarak, yasanın bir bütün halinde ele alınmasının adete engellenmesi zihinlerde sorulara neden olmaktadır. Acaba değiştirilmesi için önerilmesi bile dahi mümkün olmayan maddeler değiştirilecekmiş gibi kamuoyunda tartışma yaratıp, sonra da geri adım atmak ve bu şekilde diğer maddeler gözden saklamak mıdır maksat?".

-"REKTÖRLER KÜÇÜMSENDİ"-

Özgen, siyasi iktidarın, üniversite rektörlerinin Anayasa değişikliği konusunda yaptıkları eleştirileri "Siyaset yapıyorlar" diyerek, eleştirip küçümsediğini belirterek şöyle konuştu:

"Siyasal iktidarların üniversiteleri dışlayıcı tavır içerisinde girmesi, çağdaş demokrasilernde kabul edilebilecek bir durum değildir. Ünversite çoğulculukta, farklılıktır, dinamizimdir, bilimdir akılcı düşüncedir. Üniversitelerin zaman zaman ülke sorunları ile fikir öne sürmesi demokrasinin de, çağdaşlaşmanın da gereğinidir, dahası üniversitelerin varlık nedenidir.Üniversiteler siyasal iktadrdan farklı düşünebilir. Onun uygulamalarını eleştirebilir. Eleştirmesi de hem doğaldır, hem gereklidir. Çünkü aksi takdirde biliniz ki rejimin sigortası gitmiştir ve bu sigorta herkese ama herkese lazımdır. İşte bu nedenle tüm yöneticiler kamplaşmanın olmasına yol açacak uygulanmalardan kaçınmalıdır."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber