Okul Müdürleri Rotasyonundan Vaz Mı Geçildi?

Danıştay kararları sonrasında hazırlanan yeni yönetici atama yönetmeliği memurlar.net üyelerinin yorumları ve katkıları ile zenginleşmeye devam ediyor. Bu bağlamda hazırlanan bir habere ulaşmak için tıklayınız. Diğer taraftan yönetici atama yönetmeliğinde göze çarpan hususlardan birisi de, okul müdürleri için getirileceği belirtilen rotasyon uygulamasından tümden vazgeçilmesidir. Detaylar için başlığa tıklayınız.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 07 Ekim 2007 22:48, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

MEB YÖNETİCİ ATAMA YÖNETMELİĞİ ÇIKARIYOR? YERDEĞİŞTİRME YÖNETMELİĞİ NEREDE?

Milli Eğitim Bakanlığı yargıdan dönen 13 Nisan 2007 tarihli Yönetici Atama Yönetmeliğinde olduğu gibi şu anda http://www.memurlar.net/haber/89656/ adresinde yayımlanan Yönetici Atama Yönetmelik taslağında da Yer değiştirmeyi unuttu ya da kasten koymuyor.

13 Nisan 2007 den önceki yönetmeliklerin adı ?Eğitim Kurumları Yöneticilerinin Atama ve Yerdeğiştirme Yönetmeliği" iken 13 Nisan 2007 de çıkarılan ile şu anda taslağı yayınlanan yönetmeliklerde Yerdeğiştirme hususu sadece başlıktan değil içeriğinden de tamamen çıkarıldı.

Bu konuda ya ayrıca Eğitim Kurumları Yöneticilerinin Yerdeğiştirme Yönetmeliği çıkarılmalı ya da taslağa bu husus ta eklenmelidir.

Okul müdürlerinin uzun yıllar aynı okullarda kalmamaları için rotasyonu getiren bakanlık, objektif yapmadığından yargı tarafından iptal edilince, bu kez isteğe bağlı yer değiştirmeleri de kaldırdı. Yani bakanlığın emriyle okul müdür ve müdür yardımcıları bulundukları yere çivi çakmış oldular.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber