Bugün karantinaya alınan ilçe, köy ve mahalleler

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında bugün de bazı ilçe, köy ve mahalleler karantinaya alındı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 07 Nisan 2020 19:00, Son Güncelleme : 07 Nisan 2020 20:39

AMASYA

Amasya'da bir köy karantinaya alındı

Amasya'nın Taşova ilçesine bağlı Kozluca köyü, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında karantinaya alındı.

Taşova Kaymakamlığından yapılan açıklamada, İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu kararı doğrultusunda Kozluca köyünün 14 gün süreyle karantina altına alındığı belirtildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Kozluca köyünün nüfus yoğunluğu, Destek köyüne ve Samsun ili Ladik ilçesi yol ayrımına yakınlığı gibi nedenler dikkate alınarak tedbir alınması gerektiği tavsiye edilmiştir. İl Pandemi Koordinasyon Kurulu tarafından yapılan tavsiye üzerine, salgının yayılımının önüne geçmek ve toplum sağlığını korumak amacıyla 6 Nisan Pazartesi günü saat 24.00 itibarıyla Kozluca köyü, acil sağlık ihtiyaçları hariç ikinci bir emre kadar kolluk marifetiyle 14 gün karantina altına alındı. Karantina mahallinde bulunan vatandaşlarımızın köy dışında olası ihtiyaçları Vefa Sosyal Destek Grubu görevlileri tarafından karşılanacaktır."

ELAZIĞ

Elazığ'da bir köy koronavirüs nedeniyle karantinaya alındı

Elazığ'ın Kovancılar ilçesinde bir köy, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında karantinaya alındı.

Edinilen bilgiye göre, Şenova köyünde rahatsızlanan bir kişinin, test sonucu pozitif çıktı.

Bunun üzerine Valilikçe alınan karar doğrultusunda, salgının yayılmasının önlenmesi amacıyla istisnai durumlar dışında köye giriş ve çıkışlara izin verilmiyor.

Valilikten yapılan açıklamada, bu süreçte köyde tüm güvenlik ve sağlık tedbirlerinin azami derecede uygulanacağı bildirildi.

İlde daha önce de Karakoçan ilçesi Kulababa Mahallesi ile kent merkezindeki 3 apartman karantinaya alınmıştı.

Elazığ'da bir köy daha koronavirüs nedeniyle karantinaya alındı

Elazığ'ın Baskil ilçesinde bir köy, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında karantinaya alındı.

Topelkem köyü Omik mezrasında bir kişinin test sonucunun pozitif çıkması sonucu,

Umumi Hıfzıssıhha Kurulu tarafından salgının yayılmasının önlenmesi amacıyla köy giriş çıkışa kapatıldı.

Valilikten yapılan açıklamada, ikinci bir karara kadar köyde karantina sürecinin devam edeceği, istisnai durumlar dışında köyden çıkılmasına izin verilmeyeceği, gerekli tüm güvenlik ve sağlık tedbirlerinin azami uygulanacağı bildirildi.

İlde daha önce Karakoçan ilçesi Kulubaba Mahallesi, Kovancılar ilçesi Şenova köyü ile kent merkezinde 3 apartman karantinaya alınmıştı.

ORDU

Ordu'da bir mahalle karantinaya alındı

Ordu'nun Perşembe ilçesindeki Hacılar Mahallesi, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında karantinaya alındı.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, yaşanan salgının bir an önce engellenmesi, vatandaşların sağlık güvenliğinin korunması amacıyla İl Hıfzıssıhha Kurulunca yeni kararlar alındığı belirtildi.

Perşembe'nin Hacılar Mahallesi ile ilgili olarak uyulması gereken kurallara ilişkin ilave tedbirler alınmasının gerekli görüldüğü aktarılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Hacılar Mahallesi'nde çeşitli sebeplerle yapılan testler sonucunda koronavirüs vakalarının tespit edilmesi, olası vaka ve bunların temaslıları sonucu ev karantinasında bulunan kişiler bulunduğu tespit edilmiştir. Bu kapsamda koronavirüs salgınının kontrol altına alınması amacıyla Perşembe ilçesi Hacılar Mahallesi'nin 7 Nisan saat 00.01'den itibaren ikinci değerlendirmeye kadar karantina kararı alınmasına, söz konusu mahalle ile olan giriş çıkışların kapatılmasına karar verildi."

Açıklamada, karantina kapsamında alınan kararlara uymayanlar hakkında idari ve adli işlem yapılacağı ifade edildi.

BURDUR

Burdur'un Çavdır ilçesinde bir belde karantinaya alındı

Burdur'un Çavdır ilçesinde yeni tip koronavirüs (Kovid-19) testi pozitif çıkan bir ailenin yaşadığı belde karantinaya alındı.

Valilikten yapılan açıklamaya göre, ilçeye bağlı Söğüt Beldesi'nde ikamet eden karı kocanın Kovid-19 testi pozitif çıktı. İlçe Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla çiftin temaslı olduğu kişiler olabileceği değerlendirilerek, yerleşim yerinin tamamı karantinaya alındı.

Beldenin giriş ve çıkışı güvenlik şeridiyle araç ve yayalara kapatıldı, jandarma ve sağlık ekipleri önlem aldı.

Öte yandan, testi pozitif çıkan çift evlerinde gözetim altında tutulacak ve sağlık durumları da yine evden takip edilecek.

BURSA

Bursa'da bir köy karantina altına alındı

Bursa'nın Keles ilçesinde bulunan 6 korona virüs vakası görülen bir kırsal mahalle karantina altına alındı.

Keles İlçesinde bulunan Yazıbaşı Mahallesi korona virüs vakalarının ardından karantina altına alındı. Bursa Valiliği'nden yapılan açıklamada, "Keles ilçesi Yazıbaşı Mahallesinde koronavirüs görülen vakaların artması sebebiyle, İlçe Hıfzıssıhha Kurulu'nun kararı ile bugünden itibaren Yazıbaşı Mahallemiz ikinci bir emre kadar karantinaya alınmıştır.

Mahallemizde karantina şartlarına uygun olarak her türlü tedbir alınarak uygulamaya geçilmiştir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur." denildi.

VAN

- Van'da bir mahalle daha karantinaya alındı

Van'ın Başkale ilçesine bağlı bir mahalle korona virüsü tedbirleri kapsamında karantinaya alındı.

Van Valiliğinden yapılan açıklamada, İstanbul'dan Başkale ilçesi Örmetaş Mahallesi'ne gelen bir kişide korona virüs tespit edildiği belirtilerek, "Korona virüs taşıdığı belirlenen bir vatandaşımızın birçok kişiyle temas etmesi sonucu Örmetaş Mahallesi karantinaya alınarak giriş çıkışlar yasaklanmıştır. Mahallede ekipler tarafından tedbirler alınarak gerekli sağlık taraması başlatılmıştır" denildi.

Daha önceden de Başkale'de Esenyamaç ve Ilıcak mahalleleri ile Belliyurt mezrası, Çaldıran'da Han Mahallesi ve Çatak ilçesinde ise Alacayer Mahallesi'nin Çemik ve Tellikaya mezraları korona virüs nedeniyle karantinaya alınmıştı.

SİNOP

Sinop Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada kentte daha önce üç farklı ilçede 7 köyde karantina başlatıldığı belirtildi.

Açıklamada, İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulunun kararıyla Durağan ilçesinde Olukbaşı, Yeniköy ve Güngören köylerinde karantina başlatıldığı vurgulanarak söz konusu köylere giriş ve çıkışların ikinci karara kadar kapatıldığı duyuruldu.

HATAY

Öte yandan Hatay'ın Kırıkhan ilçesine bağlı 2 mahalle, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında karantinaya alındı.

Kırıkhan İlçe Hıfzıssıhha Kurulunca, Umumi Hıfzıssıhha Kanunu'nun ilgili maddeleri gereğince Karamağara ve Ceyhanlı mahallelerinin, 14 gün karantinaya alınmasına karar verildi.

Karar üzerine giriş ve çıkışa kapatılan mahallelerde, jandarma ekiplerince önlemler uygulanmaya başlandı.

MALATYA

Malatya'nın Akçadağ ilçesinde bir mahalle yeni tip koronavirüsle (Kovid-19) mücadele kapsamında karantinaya alındı.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, İlçe Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla Küçükkürne Mahallesi'nde koronavirüs salgını nedeniyle bugün alınan karantina kararının uygulanmaya başlandığı belirtildi.

Kentte 29 Mart'ta Darende ilçesindeki Ilıca, Arapgir ilçesindeki Eğnir, 30 Mart'ta Hekimhan ilçesindeki Kozdere, 31 Mart'ta Pütürge ilçesindeki Sahilköy, 2 Nisan'da da Kuluncak ilçesindeki Kaynarca mahallelerinde karantina kararı alınmıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber