MHP'li başkan: Halkı, nereden geldiği belli olmayan insanlar kışkırtıyor

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Ekim 2007 07:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

MHP İzmir İl Başkanı Müsavvat Dervişoğlu, Türkiye'nin çeşitli yerlerinde başlayan eylemlerle ilgili önemli uyarılarda bulundu.

Dervişoğlu, şehit cenazelerini fırsat bilen şer güçlerin Türk-Kürt çatışması için ortam hazırladığını söyledi. MHP olarak sağ-sol kavgalarında çok büyük bedeller ödediklerini hatırlatan Dervişoğlu, aynı oyuna bir daha gelmeyeceklerini kaydetti. Parti teşkilatlarını bu konuda uyardıklarını vurgulayan Dervişoğlu, şöyle devam etti: "Nereden geldikleri, nereye mensup oldukları belli olmayan bazı kişiler, halkı kışkırtmak suretiyle farklı olaylar yaşanmasını amaçlıyor. Dünün enternasyonal bakış açısıyla bugünlere gelinmesine sebep olan bir sürü adam, şimdi ellerinde Türk bayraklarıyla kışkırtıcılık yapıyor. Bu ülke hepimizin. Çıkarılmak istenen kavganın taraflarından biri olursak, tarih önünde vebalden kurtulamayız." Türkiye'nin geçmiş dönemlerde sebebi belli olmayan kavgalarla zaman kaybettiğine dikkat çeken Dervişoğlu, "Geçmişte yaşananları kahramanlık gibi anlatanlar elbette vardır, ama bizim kuşağımız, yaşananların bedelini ödemek durumunda kalmıştır. Türk milleti sağcı-solcu, Alevi-Sünni, doğulu-batılı, laik-antilaik, Avrupa Birliği yanlısı ve karşıtı diye birbirine boğazlatılmak istenmektedir. Şimdi de doğulu-batılı, Türkçe konuşan-Kürtçe konuşan çatışması çıkarılmaya çalışılıyor. MHP, Türkiye'nin birlik ve beraberliğinde kendisini mesul tutacaktır. Provokatif eylemlere izin vermeyecektir." şeklinde konuştu.


Tahrik ve tacizlere rağmen sağduyulu olun

MHP lideri Devlet Bahçeli, 'terörle mücadeleden sonuç alınamayacağına' yönelik bir kanaatin oluşması durumunda sokaklara taşan tepkinin kontrol edilemez boyutlara ulaşabileceğini söyledi.

Devletin her zorluğun üstesinden gelmeye muktedir olduğunu kaydeden Bahçeli, durum ne kadar vahim olursa olsun halkı sükunete davet etti. Bahçeli, "Ben buradan, içinde bulunduğumuz olumsuz gelişmelere, tahrik ve tacizlere rağmen aziz milletimize itidal ve sağduyu tavsiye ediyorum.'' dedi. MHP lideri Bahçeli, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, ağırlıklı olarak terörle mücadeleye değindi. Bahçeli, son gelişmelerin milletin sabrını taşırdığını, bu yüzden hükümetin toplum desteğini arkasına alarak, cesur ve kararlı adımlar atmasını beklediklerini ifade etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber