Diyanet'ten, 'kardeşliği zedelemeyelim' vurgusu

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 26 Ekim 2007 06:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Bardakoğlu, terör saldırısı sonrasında düzenlenen terörü protesto gösterilerine yönelik olarak camilerde, beraberlik ve itidal çağrısı yapılacağını söyledi.

Bardakoğlu, Hakkâri Dağlıca'da 12 askerin şehit edilmesi, 16 askerin de yaralanmasının ardından gösterilen tepkileri, AA'ya değerlendirdi. Bardakoğlu, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın kutlanacağını belirterek, "Şöyle biraz geriye baktığımız zaman, bu topraklarda bugüne kadar hep beraberlik içerisinde, birbirimizi anlayarak, dinleyerek, birbirimizi sayarak ve severek yaşadık. Bu günlere kadar esenlik içerisinde büyük devletler kurarak gelebilmişsek, bunu hep o karşılıklı sevgi ve saygıya burçluyuz" dedi.

Cumhuriyet için bütün Türkiye'nin birlikte savaştığını kaydeden Bardakoğlu, şunları söyledi:

"Cumhuriyetimizin kazanımlarını, bir arada mutlu bir şekilde yaşarken, birliğimizi, dirliğimizi adeta hedef alan bu hain saldırılar bizi fevkalade etkilemiştir. Ancak, biz nice badireler atlattık, yine atlatırız. Yeter ki kendimize ve aramızdaki bağa olan güvenimiz, karşılıklı sevgi ve saygımız, kardeşliğimiz devam etsin."

Vatandaşların da tepkilerini gösterirken sağduyuyla hareket etmesi gerektiğini vurgulayan Bardakoğlu, "Haklı tepkilerimizi gösterirken, hiçbir zaman aramızdaki bu kardeşliği ve sevgiyi zedelemeyelim. Bu hain emellerin, oyununa gelmeyelim" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber