İki üniversite kişiye özel ilanını düzeltti

Erciyes Üniversitesi ve Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi kişiye özel ilanı düzeltti.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 13 Ağustos 2020 21:30, Son Güncelleme : 13 Ağustos 2020 22:01
İki üniversite kişiye özel ilanını düzeltti

Memurlar.net'te yer alan haber sonrasında, Kayseri Erciyes Üniversitesi ve Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi kişiye özel ilanları düzeltti.

Memurlar.Net olarak, 08 Ağustos 2020 günü "İlanda Ders Verme Tecrübesi 'Tek Dersle' Sınırlandırılamaz" başlıklı yazımızda; Erciyes Üniversitesi tarafından verilen ilanda "Geleneksel Türk Sanatı ve Estetiği Dersi Verme Deneyimine Sahip Olmak" şartının ilanı kişiye özel hale getirdiğini, ilgili mevzuatı uyarınca belirli bir adayı tanımlayan özel şart konulamayacağını, "tek bir ders" üzerinden deneyim istenilmesinin yasal olmadığı gibi etik de olmadığını gündeme taşımıştık.

Bunun üzerine, ilgili üniversite tarafından 13 Ağustos 2020 tarihinde verilen düzeltme ilanı ile ders verme tecrübesinde tek ders sınırlandırılması kaldırılarak, yükseköğretim kurumlarında ders verme deneyimi olan herkesin başvurusuna imkan verilmiştir.

İŞTE DÜZELTME İLANI


Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi kişiye özel sözleşmeli personel alım ilanını iptal etti!

Memurlar.Net olarak yıllardır kamuoyunun sesi ve vicdanı olma çabasıyla gündeme getirdiğimiz kişiye özel personel ilanlarına dair, Pamukkale Üniversitesinde yaşanan olay sonrası bir farkındalık olduğunu görüyoruz.

Örneğin, Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi tarafından 10 Ağustos 2020 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan sözleşmeli büro personeli ilanlarında ilgili mevzuata aykırı şartlara ve belirli adayları tarif eder sertifika şartlarına yer verilmişti.

Büro personeli alımında "Basın ve Yayıncılık bölümü Önlisans mezunu olmak. Yurt Muhabirleri Kursu Eğitimi ve Diksiyon Eğitimi katılım belgelerine sahip olmak. En az B sınıfı ehliyete sahip olmak" şartı ile doğrudan belirli bir aday tarif edilirken, ilave olarak B sınıfı ehliyet şartı da büroda çalıştırılacak personelin görev tanımına aykırılık teşkil ediyordu.

Bununla birlikte, Destek Personeli pozisyonda ise, "En az lisans mezunu olmak. En az 10 yıl B sınıfı ehliyete sahip olmak. SRC 2 belgesine sahip olmak. "Yeni Nesil Motorlu Araçların Elektronik Sistemlerinde Yazılım ile Arıza Tespiti" belgesine sahip olmak." özel şartı aranmaktadır. Burada yer alan sertifika ise her ne kadar şoför kadrosu için uygun gibi görünse bile, çok spesifik ve belirli bir adaya olduğu açıktır.

Yukarıda zikrettiğimiz üzere, son günlerde yaşanan "farkındalığın" etkileriyle olsa gerek, kişiye özel ilan olduğunu belirttiğimiz kadrolar 12 Ağustos 2020 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan ilanla Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi tarafından iptal edilmiştir.

Bu durumun başta üniversiteler ve belediyeler olmak üzere tüm kamu idarelerine yayılması tek temennimiz olmakla birlikte, merkezi yerleştirmenin her geçen gün azaldığı dikkate alınarak sözleşmeli personel alımlarında fırsat eşitliğini ve KPSS puanı üzerinden rekabeti sağlamanın bir görev olduğunu vicdan sahibi tüm üst yöneticilerin dikkatine sunuyoruz!

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber