19 Kasım 2007'den Önemli Gündem Başlıkları

Haber Giriş : 19 Kasım 2007 08:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

BAKANLAR KURULU TOPLANIYOR

-Bakanlar Kurulu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanıyor. Toplantıda, Kurul'un gündemindeki konular ele alınacak. (Saat:12.00)

-Bakanlar Kurulu toplantısında, RTÜK'ün bildirdiği üç aday arasından bir ismin TRT Genel Müdürü olarak belirlenmesi ve bu ismin de Ulaştırma Bakanlığı Müsteşarı İbrahim Şahin olması bekleniyor.

-AKP MYK TOPLANTISI

-AKP MYK toplantısı, Başbakan Erdoğan başkanlığında parti genel merkezinde yapılıyor. Toplantıda son siyasi gelişmeler görüşülecek. (Saat:19.00)

-BAŞBAKAN ERDOĞAN'DAN BAŞARILI MÜTEAHHİDLERE ÖDÜL

-Başbakan Erdoğan, ?Dünyanın en büyük 225 uluslararası müteahhidi? arasına giren Türk inşaat firmalarına başarı plaketlerinin verileceği ödül törenine katılacak. Törende Devlet Bakanı Kürşat Tüzmen de hazır bulunacak. (Saat:10.00)

-CUMHURBAŞKANI GÜL YUNANİSTAN BÜYÜKELÇİSİ YENNIMATAS'I KABUL EDECEK

-Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Yunanistan Ankara Büyükelçisi George Yennimatas'ı, veda ziyareti için Çankaya Köşkü'nde kabul edecek. (Saat:14.00)

-?YASAMA SÜRECİNDE SİVİL TOPLUM KATILIMI? PANELİ

-TBMM Başkanı Köksal Toptan, Meclis Genel Sekreterliği ve Yasama Derneği tarafından düzenlenen ?Yasama Sürecinde Sivil Toplum Katılımı: Bir Sistem Arayışı? konulu panele katılacak. (Saat:10.30)

-Panelde, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Özdemir Özok, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ve Yasama Derneği Başkanı İrfan Neziroğlu da birer konuşma yapacak.

-Meclis Başkanı Toptan ayrıca, Mehmetçik Vakfı Genel Müdürü Emekli Tümgeneral Melih Tunca'nın altın plaket beratı takdimini kabul edecek. (Saat:14.00)

-Toptan, Türkiye Özürlüler Eğitim ve Dayanışma Vakfı'nın düzenlediği ?Sınırlar Kalkıyor, Engel Yok? konulu toplantıya da katılacak. (Saat:16.00)

-BAKANLIK BÜTÇELERİ KOMİSYONDA GÖRÜŞÜLMEYE DEVAM EDİYOR

-TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu, Sağlık Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın bütçelerini görüşecek. (Saat:10.00)

-İSO'DAN "SANAYİ KONGRESİ"NE İLİŞKİN BASIN TOPLANTISI

-İstanbul Sanayi Odası'nın (İSO) ?Sürdürülebilir Rekabet Gücü: Endüstriyel Teknoloji ve İnovasyon? temasıyla 26 - 27 Kasım 2007 tarihlerinde gerçekleştireceği 6. Sanayi Kongresi programına ilişkin basın toplantısı, İSO Odakule Meclis Salonu'nda düzenlenecek. (Saat:11.00)

-CUMHURBAŞKANI GÜL'E ?PKK EVİMİ İŞGAL ETTİ, BANA YARDIM EDİN? MEKTUBU

-ABD'nin Kaliforniya eyaletinde yaşayan Mardinli İbrahim Tekin, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e bir mektup göndererek, evinin PKK tarafından işgal edildiğini bildirdi. Tüm girişimlerine rağmen yerel yöneticilerin bu olaya sessiz kaldığını ileri süren Tekin, Cumhurbaşkanı Gül'den yardım istedi. Tekin, ?Evimizin PKK işgalinden kurtarılabilmesi için şahsi yardım ve ilginizi istirham ediyor, en derin saygılarımı sunuyorum? dedi.

-TÜSİAD ABD TEMSİLCİSİ AKYÜZ: "ABD, KUZEY IRAK'I CEZALANDIRACAK BİR OPERASYONA HİÇBİR ZAMAN DESTEK VERMEYECEK"

-Türkiye-ABD ilişkilerinde gelinen son noktayı ve olası gelişmeleri ANKA Review'a değerlendiren Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) ABD Temsilcisi Abdullah Akyüz, ABD kamuoyunun Türkiye'nin terörle mücadelesini desteklediğini, ancak PKK ile mücadele ederken Kuzey Irak'ın "cezalandırılmasını" asla tasvip etmeyeceğini söyledi.

-HÜKÜMET SEÇİM ÖNCESİ KAMU KADROLARINI ŞİŞİRDİ

-Hükümetin ?seçim yatırımı? niteliğinde gerçekleştirdiği sözleşmeli personel ve işçi alımlarıyla kamu personel sayısında ciddi bir artış yaşandı. Kamu sektöründeki toplam istihdam Mayıs-Ağustos döneminde net olarak 61 bin 640 artarak 3 milyon 7 bin 616 kişiye ulaştı.

-DEVLETİN TÜKETİMİNE ?SIKI MALİYE? KURALI İŞLEMEDİ

-Kamu kuruluşlarının, kırtasiye, su, temizlik malzemesi, enerji, yiyecek, içecek, giyim kuşam gibi tüketime yönelik mal ve hizmet alımları Ocak-ekim döneminde 5.3 milyar YTL'ye ulaştı. Aynı dönemde kamunun tedavi ve cenaze giderleri 5.1 milyar, haberleşme, nakliye, müşavir firma, kira gibi alanlarda hizmet alımları 2.6 milyar YTL oldu. Toplam mal ve hizmet alımları yüzde 21 artarak 15 milyar YTL'yi aştı.

-BBP LİDERİ YAZICIOĞLU: ?BUNDAN SONRA OPERASYON BİR İŞE YARAMAZ?

-Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, Türkiye'nin Kuzey Irak'a yönelik operasyon konusunda geç kaldığını belirterek, hükümeti eleştirdi. Yazıcıoğlu, ?İş soğutuldu, kokutuldu. Bundan sonra operasyon neye yarar anlayamıyorum. Ayrıca bu asker sınır ötesine gidecek ama hangi siyasi sonucu almak için gidecek. Hangi kalıcı çözümleri üretmek için dayatma yapacak. Bu da belli değil? dedi.

-ECZACIBAŞI-ZENTİVA'DAN SPORA DESTEK

-Eczacıbaşı-Zentiva Ticari Genel Müdürü Elif Çelik, şirketin sosyal sorumluluk faaliyetleri kapsamında, spora verecekleri desteğe ilişkin olarak basın toplantısı düzenleyecek. (Saat: 10.30)

-FATİH AKIN: ?ASKERLİKLE İLGİLİ SÖZLERİMİN ARKASINDAYIM?

-Son filmi Yaşamın Kıyısında'nın Londra'daki galasında konuşan Fatih Akın, daha önce söylediği Türkiye'de askerlik yapmayacağı yönündeki sözlerinin arkasında durdu.

-HASTA EŞİ ÜFÜRÜKÇÜYE GÖTÜRMEK BOŞANMA NEDENİ

-Yargıtay, hastalanan eşiyle ilgilenmeyen, doktor yerine üfürükçüye götüren kocayı kusurlu buldu. Eşini doktor yerine üfürükçüye götüren koca aleyhine açılan davada Yargıtay, eşi haklı bularak boşanmaya hükmetti.

ANKA

1- Başbakan Erdoğan, "Dünyanın En Büyük 225 Uluslararası Müteahhidi" arasında yer alan Türk inşaat firmalarına başarı plaketlerinin verileceği Ankara Sheraton Oteli'ndeki ödül törenine katılacak.

-Törene, Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen de iştirak edecek.

2- Bakanlar Kurulu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında Başbakanlık Merkez Bina'da toplanacak.

3- AK Parti MYK toplantısı, Genel Başkan ve Başbakan Erdoğan başkanlığında parti genel merkezinde yapılacak.

4- Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün kabulü...

- Yunanistan'ın Ankara Büyükelçisi George Yennimatas, Cumhurbaşkanı Gül'e, Çankaya Köşkü'nde veda ziyaretinde bulunacak.

5- TBMM Başkanı Köksal Toptan'ın kabul ve temasları...

- Toptan, TBMM Genel Sekreterliği ve Yasama Derneği'nin Meclis'te düzenlediği "Yasama Sürecine Sivil Toplum Katılımı" panelinin açılış konuşmasını yapacak.

- Panelde, TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Özdemir Özok ve Yasama Derneği Başkanı İrfan Neziroğlu da konuşacak.

- Köksal Toptan, Türk Silahlı Kuvvetleri Mehmetçik Vakfı Genel Müdürü Emekli Tümgeneral Melih Tunca ve Vakıf Hukuk Müşaviri Avukat Gülşen Uz'a makamında altın plaket beratı takdim edecek.

- Avrupa Türkleri Dayanışma Derneği Başkanı Muhammed Demirci ve beraberindeki heyeti kabul edecek olan TBMM Başkanı Toptan, Kadın ve Gençlik Platformu Derneği ve Türkiye Özürlüler Eğitim ve Dayanışma Vakfı'nın işbirliğiyle düzenlediği "Sorunlar Kalkıyor, Engel Yok" konulu Ankara'daki toplantıya katılacak.

- Toplantıya, Devlet Bakanı Nimet Çubukçu da iştirak edecek.

6- Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'ın AA'ya demeci...

- Unakıtan: "İşsizliğin önlenmesi için işverenlerin sosyal güvenlikle ilgili primlerinde indirime gidileceği konusu hükümet programımızda var. Zamanlamayı hükümet belirleyecek."

- "Vergi iadesinin kaldırılmasından dolayı KDV gelirlerinde bir azalma söz konusu değil."

- "Türk Lirası'nın zayıf olması da çok kuvvetli olması da bir risktir. Bu işler kendi kaidelerine göre güçlü ekonomiyle yapısal reformlarla çözülecek hususlar."

7- AB ülkelerinden 80'den fazla bakanın Brüksel'de katılacağı toplantıda dış politika, savunma ve kalkınma konularında kararlar alınacak.

- AB dışişleri bakanlarının Türkiye - Irak sınırı ihlaline karşı önlemler alması için Irak makamlarına çağrıda bulunması bekleniyor.

8- Dışişleri Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan, yarın yapılacak Türkiye-AB Troyka toplantısına katılmak üzere Brüksel'e gidiyor.

9- Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, AB Troykası'nın Brüksel'de NATO müttefikleri ve AB'ye aday ülkelerle yapacağı toplantıya katılacak.

10- Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Londra'da yapılan Uluslararası Denizcilik Örgütü (IMO) Genel Kurulu'na katılarak burada bir konuşma yapacak.

-Bakan Yıldırım'ın Genel Kurul toplantısı çerçevesinde bazı ikili görüşmeler yapması da bekleniyor.

11- Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, Roma'da düzenlenen BM Gıda ve Tarım Örgütü 34. Konferansı'nda konuşacak.

12- Devlet Bakanı Nimet Çubukçu, Özürlüler İdaresi Başkanlığı'nın İstanbul'da düzenlediği "Bakım Hizmetleri" konulu 3. Özürlüler Şurası'na katılacak.

13- TBMM'den...

- TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda, Sağlık Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığının bütçeleri görüşülecek.

14- Bakü'de düzenlenen Türk Devlet ve Toplulukları 11. Dostluk, Kardeşlik ve İşbirliği Kurultayı sona eriyor.

- Kapanış toplantısında 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in de bir konuşma yapması bekleniyor.

15- İstanbul Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tanıl Küçük, "Sürdürülebilir Rekabet Gücü: Endüstriyel Teknoloji ve İnovasyon" temasıyla 26-27 Kasım tarihlerinde yapılacak 6. Sanayi Kongresi'ne ilişkin İstanbul'da basın toplantısı düzenleyecek.

16- Türkiye Vagon Fabrikaları AŞ (TÜVASAŞ) Genel Müdürü İbrahim Ertiryaki, 2007 yılı çalışmaları ile ilgili Adapazarı'nda basın toplantısı yapacak.

17- Enerjinin 5 yıllık eylem planı hazır.

- 2008-2012 Eylem Planı taslağında enerjide elektrikte arz güvenliği ön plana çıkıyor.

- Taslağa göre, 5 yıllık süreçte nükleer enerji, elektrik üretim kaynakları arasına dahil edilecek.

- Bölge ülkeleriyle elektrik ticareti geliştirilecek.

18- İzmir - İstanbul Otoyolu projesinde ihale hazırlığı...

- Proje üzerinde Karayolları Genel Müdürlüğü ve Özelleştirme İdaresi'nin çalışma yaptığı açıklandı.

- Karayolları İkinci Bölge Müdürü Erol Altun: "Yap-İşlet-Devret modeliyle hayata geçecek bu proje, İzmir ile İstanbul arasındaki ulaşım mesafesini 440 kilometreye indirecek."

19- Yanan ormanlık alanlara 2 milyon fidan...

- Bodrum ve Milas'ta bugüne kadar yaşanan yangınlarda zarar gören ormanlık alanlara 2 milyon adet fidan dikilecek.

- Orman yangınları ile mücadele çalışmaları kapsamında vatandaşların desteği ile 49 kilometre uzunluğunda "yangın yolu" yapıldı.

- Milas Orman İşletme Müdürü Ayhan Bayrak:

- Bodrum Kızılağaç'ta yangında zarar gören alanlardan bizim temizlik çalışması kapsamında kestirdiğimiz ağaç sayısı 27 bin adet dikilecek olan fidan sayısı ise 250 bin adet."

20- Dünya Ampute Futbol Şampiyonası, Antalya'da yarı final maçlarıyla sürecek.

- Türkiye, yarı finalde Özbekistan ile Rusya da Brezilya ile karşılaşacak.

21- (A) Milli Futbol Takımı, 2008 Avrupa Şampiyonası'nda Bosna Hersek ile yapacağı grubun son maçının hazırlıklarını sürdürecek.

22- TFF 1. Lig'de 13. haftanın son maçında Antalya'da Antalyaspor ile Sakaryaspor karşı karşıya gelecek.

23- Eczacıbaşı Spor Kulübü, 2007-08 sezonu hedeflerini düzenleyeceği basın toplantısıyla açıklayacak.

AA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber