Sağlıkta, mesleki üst öğrenim sayılan bölümler hangileridir?

Bitirilen bir bölüm, çalışılan kadro unvanına göre mesleki bir üst öğrenimse, kişinin kadro unvanı değişmese dahi, özel hizmet tazminatı mesleki üst öğrenim üzerinden ödenmektedir. Bu memurlar açısından önemli bir mali getiridir. Bu konuda detaylı bir açıklamayı geçtiğimiz hafta yayımlamıştık. Bugün, Sağlık Bakanlığının, 2006 yılında illere gönderdiği önemli bir yazıyı yayımlıyoruz. Bu yazıda, mesleki üst öğrenim kabul edilen bölümler tek tek sayılmıştır. Detaylar için başlığa tıklayınız.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 22 Kasım 2007 17:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Memurlar.net'in notu: Aşağıdaki yazının http://www.memurlar.net/haber/93421/ adresindeki yazı ile birlikte okunması gerekmektedir.

T.C.
SAĞLIK BAKANLIĞI
Personel Genel Müdürlüğü

Sayı: B100PER0120015/84811
Konu: Yükseköğrenim

.. VALİLİĞİNE
(İl Sağlık Müdürlüğü)

İlgi: 18.09.2006 tarih ve 162406 sayılı genelge

Bakanlığımıza bağlı sağlık kurum ve kuruluşlarında yardımcı sağlık personeli olarak görev yapanlardan memuriyetleri sırasında bitirmiş odukları yükseköğrenimin sağlık hizmetleri sınıfında sayılıp sayılmayacağı hakkındaki tereddütleri gidermek amacıyla aşağıdaki açıklamalara gerek duyulmuştur.

160 Seri No'lu Devlet Memurları Kanunu genel tebliğinde, sağlık ve teknik hizmetler sınıflarında yer alan personelin bitirdiği üst öğrenimin mesleki bir üst öğrenim olup olmadığı hususunun 2547 sayılı Kanunun 43. maddesinin (b) bendi uyarınca alınan Yükseköğretim Kurulu Kararlarına istinaden tespit edileceği belirtilmiştir.

Buna göre, Yüksek Öğretim Kurulunca Laborant ve Veteriner Sağlık Ön Lisans Programı, Fen Edebiyat Fakültelerinin biyoloji bölümü, Hacettepe Üniversitesinin Sosyal Hizmetler Yüksekokulu ile Ev Ekonomisi Yüksekokulunun Çocuk Sağlığı ve Eğitimi bölümünün sağlık çalışanları için mesleki bir üst öğrenim sayılmasına karar verilmiştir. Ayrıca, Sağlık Meslek Yüksekokullarının değişik bölümlerinden sağlık teknikeri unvanı ile mezun olanlar ile Laboratuvar ve Tıbbi Laboratuvar, Röntgen, Anestezi bölümlerinden mezun olanlar, Psikolog, Diyetisyen, Fizyoterapist, Sağlık Fizikçisi, Hemşirelik, Ebe ve sağlık memurluğu ile ilgili bölümler bakanlığımızca sağlık çalışanları için mesleki bir üst öğrenim sayılmakta olup, intibak işlemleri yapıldığı gibi özel hizmet tazminatından da yararlandırılmaktadır.

Diğer taraftan, Yükseköğretim Kurulunca Sağlık İdaresi Yüksekokulu ile Anadolu Üniversitesi açık Öğretim Fakültesi Sağlık Kurumları İşletmeciliği bölümünün sağlık çalışanları için mesleki bir üst öğrenim sayılmayacağına karar verildiğinden, bu bölüm mezunları özel hizmet tazminatından yararlanamamaktadırlar. Ancak, öğrenim durumları dikkate alınarak intibak işlemleri yapılabilmektedir. Bu hususta ilgi (b) sayılı genelge ile valiliklere bilgi verilmiştir. (Bu konuda yeni bir gelişme vardır. Detaylar için tıklayınız.)

Bilgileriniz ve ilgi genelge hükümleri ile birlikte gereğini rica ederim.

Prof. Dr. Necdet ÜNÜVAR
Bakan a.
Müsteşar

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber