Diyanetten Yunanistan Başpiskoposu'na tepki!
17 Ocak 2021 20:02 | |||||
+Aa-
![]() |

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, yaptığı yazılı açıklamada, Yunanistan Başpiskoposu İeronimos'un OPEN TV kanalında katıldığı Yunanistan'ın kurtuluş savaşıyla ilgili programdaki sözlerine tepki gösterdi.
İeronimos'un İslam'ı ve Müslümanları hedef alan iftiralarla dolu mesnetsiz sözlerini şiddetle kınadığını bildiren Erbaş, söz konusu ifadelerin toplumu kışkırtıp insanları İslam'a karşı kin, düşmanlık ve şiddete sevk ettiğini belirtti.
Bir dinin temsilcilerinin barış, birlikte yaşama ve hoşgörü içeren mesajlarla insanları kavga ve çatışmadan uzak, barış içerisinde, insanlık ortak paydasında birlikte yaşamayı teşvik eden bir söylem üretmesi gerekirken üstlendiği misyona yakışmayan açıklamalarda bulunmasının çok talihsiz ve kabul edilemez olduğunu vurgulayan Erbaş, şunları kaydetti:
"Ayrıca Hristiyan dünyasının bu hastalıklı bakış açısına karşı gelmesi gerektiğini de ifade etmek istiyorum. Müslümanları ötekileştirmeyi hedefleyen bu tarz söylemler Müslümanlara karşı ırkçı bakış açısını beslemekte, canlarına ve ibadethanelerine saldırılara dönüşmektedir. Barış ve huzurun hakim kılınması için gayret sarf etmesi gereken din adamlarının en önemli vazifesi bir arada yaşama kültürüne katkı sağlamak olmalıdır."
"İSLAM BARIŞ DİNİDİR"
Erbaş, insanlık tarihinde diğerini ötekileştirmeyen davranış, söylem ve tutumların her zaman değerli olarak kalacağını ve inananların sağduyusunun bu tür söylemlere karşı her zaman galip geleceğini belirterek "İnsanlığa barış, huzur, esenlik, merhamet, şefkat, adalet ve fazilet aşılamanın yolu çatışmak değil, birlikte yaşama ahlakını yeniden yaşanır hale getirmekten geçmektedir. İslam medeniyeti her zaman farklı dinlerden, kültürlerden insanların asırlar boyunca bir arada yaşamasına imkan vermiş ve herkese inancına göre yaşama hakkını sağlamış büyük bir medeniyettir. Bu vesilesiyle bir kez daha hatırlatıyorum ki İslam dini insanlığın ahlak, merhamet, adalet, barış, esenlik gibi ulvi değerlerle buluşmasını amaç edinen bir barış dinidir." ifadelerini kullandı.
YORUMLAR | Tüm Yorumlar Popüler Yorumlar |
|
![]() |
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Bahçeli'yi ziyareti sona erdi 04 Mart 2021 19:13 | ![]() |
Askeri helikopter düştü... 9 şehit 04 Mart 2021 18:24 |
![]() |
MHP Hatay Milletvekili, dokunulmazlığının kaldırılmasını istedi 04 Mart 2021 17:36 | ![]() |
Akşener, 'HDP'nin kapatılmasına ilişkin tartışmaları' değerlendirdi 04 Mart 2021 16:56 |
![]() |
İnsan Hakları Eylem Planı'nın ardından gözler ekonomi paketinde 04 Mart 2021 15:25 | ![]() |
Erdoğan'dan, EİT üyelerine KKTC ile işbirliği yapılması çağrısı 04 Mart 2021 14:45 |
![]() |
MSB: Karadeniz, Akdeniz, Ege Mavi Vatandır bizlere 04 Mart 2021 14:32 | ![]() |
Meral Akşener'den Ümit Özdağ'ın istifasına ilk yorum 04 Mart 2021 13:38 |
![]() |
İyi Partide 'fezleke' krizi! 04 Mart 2021 13:18 | ![]() |
Sağlık Bakanı Koca: Salgını en kısa zamanda geride bırakacağız 04 Mart 2021 12:52 |