Çocuğunu yere attı, ?Zabıta öldürdü' diye feryat etti

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 07 Aralık 2007 14:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ŞANLIURFA Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri tarafından cuma namazı öncesi cami önlerinde dilencilik yapanlara karşı operasyon düzenlendi. Operasyonda, zabıtaları görünce çocuğunu yere atan bir kadın, ?Zabıta çocuğumu öldürdü'' diye çığlıklar atarken, bir kadın ise ?Camiye yardım edin'' diyerek kurtulmaya çalıştı.

Bugün cuma namazı öncesinde düzenlenen operasyon sırasında, cami önleri zaman zaman zabıtalarla dilenciler arasında kovalamacaya sahne oldu. Veysel Karani Mahallesi'ndeki Aksoy Camii'ne gelen zabıtalar, 2 küçük çocuk ve kucağındaki bebekle dilenen bir kadını gördü. Zabıtaları görünce kaçmaya çalışan ama başarılı olamayan kadın, zabıta aracına götürülmek istenirken birden kucağındaki bebeği yere attı. Kadın, camidekilerin şaşkın bakışları arasında kendisini yere atarak bir anda ?Zabıta çocuğumu öldürdü'' diye bağırmaya başladı. Kadın ve yere attığı çocuğu ile birlikte minibüse zorla bindirildi. Aynı camide dilenen küçük çocuklar da kadın dilenci gibi kendilerini yerlere atarak ağlamaya başladı. Dilenenlerden küçük kız çocuğu ise çevredekilerden ?Amca ne olur yardım et'' diyerek destek istedi.

Bir başka camide dilenen yaşlı bir kadın ise zabıtaları görünce içerisinde bozuk para bulunan küçük sepeti camiden çıkanlara uzatarak ?Camiye yardım edin'' demeye başladı. Zabıtalar tarafından kollarından tutulan kadın, dilenci olmadığını söylemesine rağmen kurtulamadı.

Zabıtaların kendilerini karakola götürmesini istemeyen dilenciler, görevlilere zor anlar yaşatırken, gitmemekte ısrar eden bazı kişiler ise yaka paça zabıta minibüsüne bindirildi. Cami önlerinde gözaltına alınan dilenciler daha sonra Sarayönü Zabıta Karakolu'na getirildi. Dilenci kadınlar kendilerini görüntüleyen gazetecilerden gizlenmek için yüzlerini kapatmaya çalışırken bir kadın da masanın altına girdi.

Konuldukları odada, yaşlı bir kadın kendilerini görüntüleyen kameramanlara yanında bulunan eşyayı attı. Dilencilerin, yapılan üst aramalarının ardından üzerlerinden çıkan paralara el konuldu.

Zabıta Müdürü Mahmut Tek, Şanlıurfa'nın mukaddes bir yer olmasından dolayı farklı kentlerden dilencilerin buraya gelip dilendiğini söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber