Asgari Ücret Komisyonu 3. toplantısını 24 Aralıkta yapacak

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 13 Aralık 2007 15:58, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun, gelecek yıl geçerli olacak asgari ücreti belirlemek üzere yaptığı 2. toplantı sona erdi.

Komisyon, 3. toplantısını 24 Aralık Pazartesi günü saat 14.00'de yapacak.

Komisyonun, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nda gerçekleştirdiği toplantı, yaklaşık 1.5 saat sürdü.

Türk-İş Genel Sekreteri Mustafa Türkel, toplantı sonunda yaptığı açıklamada, toplantıda Hazine Müsteşarlığı ile Maliye Bakanlığı'ndan istenen raporların, hükümetin bütçe öngörülerinin ve en düşük memur aylığı miktarının değerlendirildiğini, tarafların bunlar üzerinden görüş belirttiklerini söyledi.

Türkel, Türkiye İstatistik Kurumu'ndan (TÜİK) istenen verilerin toplantıya yetişmediğini, kurumun gıda harcamalarını ve gıda dışında kalan harcamaları değerlendirerek komisyona asgari harcama tutarıyla ilgili bilgileri 3. toplantıda sunacağını bildirdi.

Bu yıl, asgari ücretle ilgili beklentilerini yüksek tuttuklarını vurgulayan Türkel, "Yüzde 6-7 gibi bir zammı kabul etmemiz mümkün değil. Bu rakamların telaffuz edilmesini de doğru bulmuyoruz. Burası bağımsız bir komisyon. Emrivaki ile gelecek bir rakama şiddetle tepki gösteririz" dedi.


Asgari Ücret Tespit Komisyonu, gelecek yıl geçerli olacak asgari ücreti belirlemek üzere ikinci kez toplandı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığında gerçekleştirilen toplantıya, Çalışma Genel Müdür Vekili Sadettin Akyıl başkanlık ediyor.

Toplantıya, kamu kesiminin yanı sıra Türk-İş ve TİSK heyetleri katılıyor.

Toplantıda, Türkiye İstatistik Kurumu, Devlet Planlama Teşkilatı ve Hazine Müsteşarlığından istenen ekonomik ve sosyal göstergelerle ilgili raporların değerlendirmesi bekleniyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber