YÖK Başkanı'ndan, soruşturma açılan ilahiyatçıya destek telefonu

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 14 Aralık 2007 12:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

SELÇUK Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanlığı'nın ?İzinsiz olarak il dışına çıktığı ve televizyon kanallarında programı katıldığı' gerekçesiyle hakkında disiplin soruşturması açtığı İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi İslam Felsefesi Ana Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Şahin Filiz, yeni YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan'ın kendisini telefonla arayarak yanında olduğunu söylediğini öne sürdü. Doç. Dr. Filiz, ?Başkan telefonda YÖK'te düşünce özgürlüğü olan bir dönemin başladığını söyledi'' dedi.

Bilindiği gibi Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'da, türban mağdurlarını arayarak kendileri ve aileleri ile konuşmuş ve üzüntülerini dile getirmişti. Böylece Özcan'da. Erdoğan gibi mağdur durumda olanları arayarak aynı yönde haraket etmiş oldu.

Selçuk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanlığı, 24- 25 Kasım 2007'de televizyon kanallarına çıkarak baş örtüsü ve mahalle baskısı hakkında açıklama yapan Doç. Dr. Şahin Filiz hakkında ?İzinsiz olarak il dışına çıktığı ve televizyon kanallarına katıldığı' gerekçesiyle disiplin soruşturması açmıştı. Konunun basına yansımasından sonra YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan'ın telefonla kendisini aradığını belirten Doç. Dr Filiz, ne konuştuklarını DHA'ya anlattı.

Doç. Dr. Filiz, ?YÖK Başkanımız Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan, 13 Aralık 2007 tarihinde beni telefonla aradı. YÖK Başkanımız Özcan, bir öğretim üyesinin akedemik konularda fikirlerini özgürce söyleyebileceğini ve bu noktada her zaman özgür düşünce eyleminin yanın da olacağın ifade ederek desteklerini bildirdi. Özgür ve hür düşünceye önem veren bir başkan olduğunu ve artık YÖK'te düşünce özgürlüğü olan bir dönemin başladığını söyledi. Her türlü akdemik ve fikir beyanatlarına destek vereceğini ve beni de bu konuda desteklediğini, her zaman yanımda olduğunu belirtti'' dedi.

Prof. Dr. Özcan'ın kendisini arayıp YÖK'te özgür bir fikir atmosferi oluşturacağını söylemesinden memnun olduğunu dile getiren Doç. Dr. Filiz, kendisine teşekkür ettiğini söyledi. Doç. Dr. Filiz, 24- 25 Kasım 2007 tarihlerindeki televizyon progralarına çıkmadan önce, 23 Kasım 2007 Cuma günü il dışına çıkacağını ve televizyon kanallarına davet edildiğini belirten bir dilekçeyi dekanlığa sunduğunu sözlerine ekledi.

İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Enkal ise konuyla ilgili her hangibir açıklama yapmayacağını söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber