İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Üç ilimizde bazı bölgeler karantinaya alındı

Yurdun bazı bölgelerinde yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında karantina kararı alındı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 23 Nisan 2021 17:16, Son Güncelleme : 23 Nisan 2021 17:16
Üç ilimizde bazı bölgeler karantinaya alındı

TOKAT

Tokat'ın Turhal ilçesinde yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında bir köy karantinaya alındı.

Kaymakamlıktan yapılan açıklamaya göre, İlçe Umumi Hıfzıssıhha Kurulu toplantısında karantinaya alınması gereken yerlerle ilgili durum değerlendirilmesi yapıldı.

Bu kapsamda Kovid-19 vakalarına rastlanan Kamalı köyünde 10 gün süreyle karantina uygulanmasına karar verildi.

ÇANAKKALE

Çanakkale'nin Biga ilçesindeki bir belde ile 3 köy, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında karantinaya alındı.

İlçeye bağlı Karabiga beldesi, Balıklıçeşme, Ağaköy ve Kocagür köylerinde artan Kovid-19 vakalarının yayılımını engellemek ve toplum sağlığını korumak amacıyla 10 gün süreyle karantina uygulaması başlatıldı.

Köye giriş ve çıkışlar jandarma ekipleri tarafından kontrol ediliyor.

ESKİŞEHİR

Eskişehir'in merkez Tepebaşı ilçesinde 2 kırsal mahallede, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında karantina uygulaması başlatıldı.

İlçe Hıfzıssıhha Kurulunca, yaklaşık 7 bin kişinin yaşadığı Yeni ve Hisar mahallelerinin, Kovid-19 pozitif ve temaslı vakalarındaki artış nedeniyle karantinaya alınması kararı verildi.

Mahallelerin girişlerinde jandarma ekiplerince önlem alındı.

Bu süreçte vatandaşların ihtiyaçlarının Vefa Sosyal Destek Grubunca karşılanacağı öğrenildi.

Yeni Mahalle Muhtarı Fatih Ay, gazetecilere yaptığı açıklamada, mahalleye giriş ve çıkışlarda güvenlik görevlilerince HES kodu ve çalışma belgesi sorulacağını belirtti.

Mahallenin 10 gün karantinada kalacağını belirten Ay, \"Şu anda hastanede yatan hastamız ve ağır vakamız yok. Fakat mahalle genelinde bir artış olması sebebiyle bu karar alındı. Mahallemizde bulaşı artıracak herhangi bir toplantı olmadı. Ancak mahallemiz Eskişehir'e çok yakın ve gidiş gelişler de çok fazla. Çalışanlar genellikle Eskişehir'de olduğundan bu şekilde temaslılarımız var." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber