İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

AİHM, sosyal medya paylaşımını 'beğendiği' için işten atılan memuru haklı buldu

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM), sosyal medyadaki paylaşımlarda 'beğenme' yaptığı için işten atılan memuru haklı buldu.

Haber Giriş : 15 Haziran 2021 15:35, Son Güncelleme : 15 Haziran 2021 16:46
AİHM, sosyal medya paylaşımını 'beğendiği' için işten atılan memuru haklı buldu

AİHM, Melike isimli soyadı açıklanmayan bir kadının 2019 yılında yaptığı başvuruyu karar bağladı. AİHM, Türkiye'nin Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'nin (AİHS) ifade özgürlüğüyle ilgili 10. maddesini ihlal ettiğine hükmetti ve başvuru sahibine 2 bin euro tazminat ödenmesini kararlaştırdı.

Adana'nın Seyhan ilçesinde Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı olarak sözleşmeli çalışan başvuru sahibi, Facebook'a konulan bazı yazıları beğendiği için disiplin soruşturmasıyla işten atıldığı gerekçesiyle AİHM'e başvurmuştu.

İş Mahkemesi, başvuru sahibinin temiz başvurusunu reddetmiş ve sosyal medyada beğenilen makalelerin "bir kısmının siyasi olduğu, bir kısmının iş yerini huzur ve sükünetini bozma eğiliminde olduğu" yolunda görüş belirtmişti.

Bir Baro başkanın öldürülmesine tepki, yönetimin baskıcı politikalarına yönelik eleştiriler, okullarda çocuk istismarına yönelik tepkiler, cinsiyetçi olduğu belirtilen bazı tanınmış din adamlarına yönelik eleştirileri içeren sosyal medyadaki yazı ve mesajları genç kadının beğenmesinin işini kaybetmesine yol açtığı belirtildi.

Kaynak: Euronews

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber