Covid19 döneminde idari izinli sayılan öğretmenlerin ek dersiyle ilgili olumsuz karar

COVID-19 salgını nedeniyle 60 yaş ve üzerinde olanlar ve Sağlık Bakanlığının belirlediği kronik hastalığının bulunması nedeni ile idari izinli sayılanlar ile karantinaya alınanlara, bu süre boyunca hak kazandıkları ek ders ücretlerinin ödenmesi talebiyle açılan davada Ankara 6. İdare Mahkemesi dava konusu işlemin yürütmesini durdurmuştu. Milli Eğitim Bakanlığı'nın mezkur karara karşı yapmış olduğu itiraz Ankara Bölge İdare Mahkemesi tarafından kabul edilmiş ve Ankara 6. İdare Mahkemesi tarafından yürütmenin durdurulması yönünde verilen karar iptal edilmiştir.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 18 Haziran 2021 00:07, Son Güncelleme : 16 Haziran 2021 22:23
Covid19 döneminde idari izinli sayılan öğretmenlerin ek dersiyle ilgili olumsuz karar

COVID-19 salgını nedeniyle 60 yaş ve üzerinde olanlar ve Sağlık Bakanlığının belirlediği kronik hastalığının bulunması nedeni ile idari izinli sayılanlar ile karantinaya alınanlara, bu süre boyunca hak kazandıkları ek ders ücretlerinin ödenmesi talebiyle açılan davada Ankara 6. İdare Mahkemesi dava konusu işlemin yürütmesini durdurmuştu.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın mezkur karara karşı yapmış olduğu itiraz Ankara Bölge İdare Mahkemesi tarafından kabul edilmiş ve Ankara 6. İdare Mahkemesi tarafından yürütmenin durdurulması yönünde verilen karar iptal edilmiştir. Dolaysıyla idari izinli sayılanlar ve karantinaya alınanlar bu dönemde ek ders alamayacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber