Türk Telekom: İnterneti çok kişiyle paylaştıkları için hız düşük

Türk Telekom Teknolojiden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Yusuf Kıraç "Avrupa'da tek bir internet hattına bağlı abone sayısı ortalama 2-3 iken bizde bu rakam 6-7. Bizden 100 Mbit interneti alıp 100 kişiye paylaştırıyorlar. Sonra hız ölçülüyor, her biri 1 Mbit çıkıyor." dedi.

Kaynak : Dünya
Haber Giriş : 08 Temmuz 2021 08:17, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00
Türk Telekom: İnterneti çok kişiyle paylaştıkları için hız düşük

Türk Telekom Teknolojiden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Yusuf Kıraç, Dünya Gazetesinde yaptığı açıklamada ""Avrupa'da tek bir internet hattına bağlı abone sayısı ortalama 2-3 iken bizde bu rakam 6-7. Bizden 100 Mbit interneti alıp 100 kişiye paylaştırıyorlar. Sonra hız ölçülüyor, her biri 1 Mbit çıkıyor. Bu da ayrı bir etken. Eski evlerde, ankastre ev içi kablolarda standart yok. Bu yüzden de hızda sorun yaşanıyor. Speedtest sonuçları altyapımızı birebir göstermiyor." dedi.

Haberin ilgili bölümü şu şekilde:

'AB'de hatta bağlanan sayısı 2-3 iken, bizde 6-7'

Limitsiz internet sebebi ile daha düşük internet hızları tercih edilmesini de, Türkiye'nin düşük hız kategorisinde olmasının nedenleri arasında gösteren Teknolojiden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Yusuf Kıraç, "Avrupa'da tek bir internet hattına bağlı abone sayısı ortalama 2-3 iken bizde bu rakam 6-7. Bizden 100 Mbit interneti alıp 100 kişiye paylaştırıyorlar. Sonra hız ölçülüyor, her biri 1 Mbit çıkıyor. Bu da ayrı bir etken. Eski evlerde, ankastre ev içi kablolarda standart yok. Bu yüzden de hızda sorun yaşanıyor. Speedtest sonuçları altyapımızı birebir göstermiyor. Mesafeden dolayı 250 metre aştıktan sonra hız düşer" dedi. Sokağa kadar fiberde yüzde 93'lere yaklaştıklarını dile getiren Kıraç, "Bu önemli bir rakam. Günlük 100 bin aboneyi aktarıyoruz. Çok hızlı bir dönüşüm var. Yıl sonuna kadar yaklaşık 550 bin homepass dönüştüreceğiz" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber