Dünya turuna çıkan Sırp turisti donmaktan öğrenciler kurtardı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 04 Ocak 2008 13:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Dünya turuna çıkan ve parası olmadığı için 1 gece sokakta kalan Sırbistan vatandaşı Dmitar Namula, üniversite

öğrencileri sayesinde donmaktan kurtuldu.

Sırbistan'dan 6 ay önce ayrılarak dünya turuna çıktığı belirtilen ve son olarak Türkiye'ye gelen Dmitar Namula (30), Erzurum'da parası bitince geceyi sokakta geçirmek zorunda kaldı.

Atatürk Üniversitesi (AÜ) Fen Edebiyat Fakültesi öğrencisi Mesut Tavşan, Cumhuriyet Caddesi'nde gece geç saatlerde Merkez Postane önünde bulduğu Namula'yı evine götürerek donmaktan kurtardı.

Tavşan, Namula'yı evinde 10 gün misafir ederek Türk misafirperverliğini en iyi şekilde göstermeye çalıştığını söyledi.

Namula'yı 10 gün önce, aşırı soğuk havanın etkili olduğu gece geç saatlerde sokakta fark ettiği anlatan Tavşan, "Namula'yı PTT önünde gördüğümde soğuktan donmak üzereydi. Üzerinde kalın giysiler yoktu.

Sokakta kaldığını anlayınca öğrenci arkadaşlarımla kaldığım evime götürdüm. İnsanlık görevimizi yaparak Türk misafirperverliğini en iyi şekilde göstermeye çalıştık" dedi.

Namula'nın gördüğü ilgi karşısında şaşırdığını ifade eden Tavşan, "Sağlık durumu iyi değil. Kendisi İran ve Orta Asya ülkelerine gitmek istiyor ama biz onu sağlık sorunları nedeniyle memleketine gitmesi için ikna ettik" diye konuştu.

Namula'yı Sırbistan'a göndermek için Erzurum Valiliğine başvuran Tavşan, Vali Yardımcısı Nurullah Aktaş'tan da yardım talebinde bulundu.

Aktaş, vize ve pasaport işlemlerinde bir sorunu olmayan Namula'nın durumunu Sırbistan'ın İstanbul Başkonsolosluğuna bildirdi.

Aktaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, konsolosluk yetkilerinin, Namula'nın ailesiyle görüştüğünü belirterek, "Konsolosluktan görevliler ablasından, Namula'nın kendisine kutsal bir görev verildiğine inanarak dünya turu yapmak için evden ayrıldığı bilgisini almış" dedi.

Ancak parası olmayan Namula'nın başına kötü bir şey gelmesinden endişe ettiklerini, bu nedenle kendisini memleketine göndermek istediklerini kaydeden Aktaş, "Valilik olarak uçak biletini alarak Namula'yı İstanbul'a göndereceğiz. Oradan da konsolosluk yetkilileri Namula'yı alarak Belgrad'a gönderecekler" diye konuştu.

"GÖSTERİLEN İLGİDEN ÇOK MEMNUN OLDUM"

Dmitar Namula da üniversite öğrencilerinin kendisine gösterdiği ilgiden çok memnun kaldığını söyledi.

Türkler'in misafirperverliği karşısında şaşırdığını ifade eden Namula, "Öğrenciler beni evlerinde misafir ettiler. Kışlık giyecek yardımında bulundular. Onların sayesinde donmaktan kurtuldum. Kendilerine çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Namula, daha sonra Erzurum Valiliği aracıyla Erzurum Havalimanına götürülerek, uçakla İstanbul'a gönderildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber