İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Başasistanlar Sağlık Bakanlığı atama ve nakil yönetmeliği hükümlerine tabi olacak

Haber Giriş : 14 Eylül 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sağlık Bakanlığı, 14.09.2004 tarihli Resmi Gazetede yayımladığı düzenleme ile başasistanları "Sağlık Bakanlığı Atama ve Nakil Yönetmeliği" içine almıştır. Buna göre başasistanların atama, nakil ve görenlendirmeleri Sağlık Bakanlığı Atama ve Nakil Yönetmeliğinde yer alan hükümlere göre yapılacaktır.

Yapılan değişilik maddenin eski hali şu şekildedir.

14.09.2004 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan değişilik

Maddenin Yeni Hali:
"Madde 2 ? Bu Yönetmelik; atamaları merkezden yapılan sağlık hizmetleri sınıfına dahil personeli ve bunların ilk defa atanmaları ile nakillerinde esas alınacak kuralları kapsar. Tıpta Uzmanlık mevzuatına göre eğitim hastanelerinde görev yapan klinik şefi, klinik şef yardımcısı ve asistanlar bu Yönetmelik hükümlerine tabi değildir. Ancak, yukarıda belirtilen unvanlarda görev yapanlar, bu niteliklerinin sona ermesi halinde bu Yönetmelik hükümlerine göre atanırlar."

Maddenin Eski Hali
Kapsam
Madde 2 -
Bu Yönetmelik; atamaları merkezden yapılan sağlık hizmetleri sınıfına dahil personeli ve bunların ilk defa atanmaları ile nakillerinde esas alınacak kuralları kapsar. Tıpta Uzmanlık mevzuatına göre eğitim hastanelerinde görev yapan klinik şefi, klinik şef yardımcısı, başasistan ve asistanlar bu Yönetmelik hükümlerine tabi değildir. Ancak, yukarıda belirtilen unvanlarda görev yapanlar, bu niteliklerinin sona ermesi halinde bu Yönetmelik hükümlerine göre atanırlar.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber