Yağ aldırdıktan sonra ölen Berna'nın doktoruna 81 bin YTL tazminat

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 12 Ocak 2008 12:26, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

ANTALYA'da liposuction yöntemiyle basenlerindeki yağları aldırdıktan sonra yaşamını yitiren 28 yaşındaki ziraat mühendisi Berna Şallı'nın ölümünde kusurlu bulunan doktor Edip Ilgaz, açılan tazminat davasında da 81 bin 577 YTL ödemeye mahkum edildi.

Evlilik hazırlığı yapan ziraat mühendisi Berna Şallı, basenlerindeki yağı aldırmak için Belek'teki özel bir hastanede ameliyat olmuş, liposuction yöntemiyle 7 kilo yağ aldıran genç kız, 4 gün yattığı hastaneden taburcu olmuş, ancak karın bölgesindeki ağrılar nedeniyle 25 gün sonra 4 Ağustos 2003'te yapılan ikinci bir ameliyatta kalbi durunca yaşamını yitirmişti.

Serik Cumhuriyet Savcılığı'nın 1.5 yıl sonra hazırladığı iddianamede Dr. Ilgaz hakkında, ?Dikkatsizlik ve tedbirsizlik sonucunda ölüme sebebiyet vermek'' suçundan 5 yıla kadar hapis istemiyle Serik 1. Asliye Ceza Mahkemesi'nde dava açılmış, ilk duruşmada dosya, doktor hatasının ne kadar olduğunun belirlenmesi için Yüksek Sağlık Şurası'na gönderilmişti. Yüksek Sağlık Şurası da Dr. Ilgaz'ı 8'de 2 kusurlu bulmuştu. Ceza davasında mahkeme heyeti, 65 yaşındaki Dr. Edip Ilgaz'ı, ?meslekte ve sanatta acemilik, tedbirsizlik ve dikkatsizlik nedeniyle ölüme sebebiyet vermek' suçundan 2 yıl hapis cezasına çarptırmış, Ilgaz'ın cezasını ?ileride bir daha suç işlemeyeceğine dair mahkeme üzerinde kanaat oluşturduğu' gerekçesiyle 1 yıla indirilmiş ve bu cezayı da ertelemişti.

Ceza davasının sonuçlanmasının ardından Berna'nın annesi Ayşe, babası Ahmet, kardeşi Mehmet Şallı ile anneannesi Bedriye Bıçakçı'nın Serik 2. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde açtığı tazminat davası da sonuçlandı. Mahkeme, Dr. Ilgaz'ı 121 bin 718 YTL tazminata hükmetti. Ancak ceza mahkemesinde Ilgaz için kusur oranı 4/8 olarak belirlendiği için aile üyelerine ödeyeceği tazminat toplam 81 bin 557 YTL'ye düşürüldü.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber