PTT Bank, Türkiye'nin en büyüğü oldu

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 12 Ocak 2008 21:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, ''PTT Bank, Türkiye'nin en büyük bankası olmuştur'' dedi.

Yıldırım, PTT Genel Müdürü Osman Tural ile Ordu'nun Fatsa ilçesindeki PTT Bank açılışına katılmak üzere, özel uçakla Samsun'un Çarşamba Havaalanı'na geldi.

Yıldırım, Terme ilçesinde sanayi sitesinde esnafı ziyaretinin ardından, Fatsa'ya geçerek Kaymakam Selman Yurdaer'i ziyaret etti.

Daha sonra, PTT Bank Şubesi'nin açılışını yapan Yıldırım, 2003 yılında göreve ''İnsanımız, hizmetin en iyisine layıktır'' düşüncesiyle başladıklarını ve Türkiye'nin 4 bir yanında bulunan 4 bine yakın PTT'yi yenileyerek, hizmet kalitesini artırmaya karar verdiklerini söyledi.

Bugün 3 bin 130 civarında PTT iş yerinde vatandaşların birbirine para gönderme, para çekme, elektrik, su gibi her türlü fatura tahsilatlarını ödeme gibi işlemlerini yapabildiğini belirten Yıldırım, şöyle konuştu:

''Şu anda PTT Bank, Türkiye'nin en büyük bankası olmuştur. 4 yılda bunu başardık. 60 katrilyon, PTT Bank'tan gelip geçen para var. Sizlerin parası. PTT Bank kurulmadan önce, 5-6 işlem yapılıyordu. Şu anda 106 kurumla 123 değişik parasal işlemi burada yapabiliyoruz. Bütün amaç sizlerin hayatını kolaylaştırmak, yaşam kalitesini artırmaktır. PTT'lerde bir ayda 2 milyon işlem yapılıyordu, şimdi 19 milyon işlem yapılıyor. Bunu, yine aynı personelle yapıyoruz ama yaptığımız işler 10 kat arttı.''

-TERSANELER-

Yıldırım, bundan 4 yıl önce 1400 kilometreyi aşan Karadeniz sahillerinde sadece 1 tersane olduğunu; bugün ise 14 tersanenin faaliyete geçtiğini söyledi.

Bakan Yıldırım, şunları kaydetti:

''İhracat yapılıyor. Ülkemizin kalkınması için, insanımızın refahı yakalaması için, alt yapı ulaşım haberleşme gibi, ekmek kadar, su kadar ihtiyacımız olan bu işlerin tamamlanması lazım. 20 yıldır kangren olan Karadeniz Otoyolu'nu bitirdik mi; işte, biz söylersek yaparız. Bizim diğerlerinden farkımız budur. Söyleriz ve yaparız ama, yapamayacağımızı asla söylemeyiz. Bu anlayışla çalışıyoruz.''

Türkiye'nin 1990-2000 yılları arasında çok şey kaybettiğini ifade eden Yıldırım, ''Zayıf, mutsuz hükümetler yüzünden yapılması gereken işlerde geç kalındı'' dedi.

Bakan Yıldırım, şöyle devam etti:

''Ama nasıl geçtiğimiz 5 yılda 40-50 yılın geri kalmış işlerini bitirmişsek, önümüzdeki 5 yılda da bu hizmet yarışı aynı hızla devam edecektir. Karadeniz'in bir eksiği var. Karadeniz'de artık kuğu gibi beyaz gemileri göreceksiniz. Bunun alt yapısını yaptık. Yakıtı ucuzlattık, liman ücretlerini indirdik. Şimdiden denizcilere 'Karadeniz'i gemilerle şenlendirin' diyoruz. Tersaneleri kurduk, gemiler yapılıyor. Bu gemilerin Karadeniz'in azgın suları ile dans etmesi lazım. Bunu, artık özel sektör yapacak. Çünkü, özel sektörümüz deniz taşımacılığı yapar hale geldi.''

-BİLGİ TOPLUMU...-

Türkiye'nin en önemli hedeflerinden birinin, 2013 yılına kadar bilgi toplumu haline gelmek olduğunu vurgulayan Yıldırım, ''Bugün Türkiye'de okur yazar oranı yüzde 90'ın üzerine çıktı. Tam işi bitirdik derken, karşımıza bilgisayar okur yazarlığı çıktı. Şimdi dünya, gelişmişlik ölçüsü olarak bilgisayar okur yazarlığına bakıyor. Bu nedenle Türkiye'yi bilgi toplumuna dönüştürecek hedefleri belirledik'' dedi.

Türkiye'deki 38 bin okula internet bağlantısını yaptıklarını belirten Yıldırım, ''Okullarımızı bilgi teknoloji sınıfları ile doldurduk. Gençlerimiz harçlıklarını internet kafelere vermesin diye okullardaki internet parasını Ulaştırma Bakanlığı olarak biz karşılıyoruz. Amacımız, çocuklarımızı ilkeli bilgi toplumuna götürmekte öncü olmaktır'' diye konuştu.

Daha sonra Ordu'ya geçen Yıldırım, Ordu Valisi Said Vakkas Gözlügöl'ü makamında ziyaret etti.

Yıldırım, Karadeniz Sahil Yolu kapsamında Ordu'da birçok projeleri olduğunu belirterek, şöyle dedi:

''Ordu genelinde 2002 yılının sonuna kadar bölünmüş yol miktarı 47 kilometre idi. 2003 yılından itibaren ise 108 kilometre bitmiş, hizmet veren yolumuz var. Yapılması devam eden yollar ise Ünye Piraziz, Bolaman Perşembe, Mesudiye Ordu, Ünye Çevre yolu, Fatsa Aybastı yolu, Korgan Çamiçi yolu ve Kumru Çamiçi yolu. Ülkemiz için çok önemli bir proje ise Ordu'nun batıya ve doğuya bağlantısını gerçekleştirmek. Ama bu da yeterli değil; Ordu'yu İç Anadolu'ya, hatta güneye bağlamamız lazım. Bu yol da Ordu Mesudiye, Koyulhisar Sivas üzerinden. Bu yolu çok önemsiyoruz; gerçekleştireceğiz.''

OR-Gİ Havaalanı'na da değinen Yıldırım, ''OR-Gİ, iki ilin ortak projesidir. OR-Gİ havaalanı gündemimizde ancak, hemen olacak bir şey değil. Etüt çalışmaları yapılıyor. Kaldı ki bu proje denizin içine yapılacak'' dedi.

Vali Gözlügöl, Bakan Yıldırım'a kemençe hediye etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber