Terör yuvası ZAP'tedildi

Kaynak : Bugün
Haber Giriş : 28 Şubat 2008 08:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Şivi, Mezi ve Kanimasi gibi terör yuvalarını tamamen ele geçiren Mehmetçik, PKK'nın ana karargah ve eğitim üssü Zap Kampı'na da girdi.

Kuzey Irak'a kara harekatını sürdüren Mehmetçik Kuzey Irak'ta kendisine verilen bütün hedefleri planlanandan daha erken ele geçirdi. Şivi, Mezi ve Kanimasi gibi terör kampları tamamen Türk askerinin kontrolüne geçti. İçinde yaklaşık 750 terörist barındıran, PKK tarafından ana karargah ve eğitim üssü olarak kullanılan Zap Kampı'nın kalbine de girildi. Kampın çevresindeki çatışmaların, kaçarak bölgeyi terk etmeye çalışan terörist gruplarla özel kuvvetler ve komandolar arasında sürdüğü öğrenildi.

TSK'nın bölgeye gönderdiği seçme birlikler, çembere alınan PKK'nın sızmaya çalışan en gözde birliklerini bile bozguna uğratıp, büyük zayiat verdirdi. Örgütün çok önem verdiği Zap'ın Mehmetçik tarafından ele geçirilmesi üzerine, örgüt içi karmaşa ve suçlamalar da alabildiğine arttı.

LİDERDEN ?AYMAZLIK' SUÇLAMASI

Örgütün Suriye uyruklu liderlerinden "Doktor Bahoz" kod adlı Fehman Hüseyin, Zap Kampı sorumlularını "aymazlıkla" suçladı. Hüseyin, yaptığı telefon konuşmalarında sert bir ses tonuyla, "Ben sizden hazırlıklarınızı tamamlamanızı ve gerekli tedbirleri almanızı istedim. Dinlemediniz ve bozguna uğradınız" ifadelerini kullandı. KDP lideri Mesut Barzani'nin, "Türk askeri ile savaşırız" türünden eski açıklamalarının tersine bir tavır takınması, PKK üyelerinin büyük tepkisine yol açtı. Bölgeyi terk etmeye çalışan teröristlerin telsiz konuşmalarında sürekli olarak, "Hain ABD, işbirlikçi Barzani, işbirlikçi peşmerge" ifadelerini kullanmaları dikkatleri çekti.

KADROLARI EĞİTİMSİZ

Bu arada, kara harekatını 1 - 2 ay sonra bekleyen PKK'lıların hazırlıksız yakalanmaları askerin işini kolaylaştırdı. Bölgedeki soğuk hava şartları, bireysel ısınma sistemleri ile donatılmış olan Mehmetçiği fazla etkilemezken, aynı sistemlere sahip olmayan terör örgütü militanlarını zor duruma soktu. Bölgedeki çatışmaların büyük bölümünün askerimizin kontrolünde geliştiği ve kaçmaya çalışan teröristlerin içlerindeki eğitimsiz kadrolar yüzünden büyük sıkıntılar yaşadığı öğrenildi.

6.GÜNDE AĞIR DARBE

Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, Irak'ın kuzeyinde PKK terör örgütüne karşı icra edilen sınır ötesi harekatın 6. gününde bölgeye takviye maksadıyla gelen terörist gruplarla sağlanan sıcak temasın, iki ayrı bölgede aralıklarla devam ettiği kaydedildi. Harekatın başlangıcından itibaren en kapsamlısı olan ve dün gece boyunca süren çatışmalarda, şu ana kadar 77 teröristin etkisiz hale getirildiği ve bu rakamla, etkisiz hale getirilen toplam terörist sayısının 230'a ulaştığı belirtildi.

3'Ü KORUCU 8 ŞEHİT

Önceki akşam saatlerinden itibaren başlayan çatışmalarda 5 askerin ve 3 korucunun şehit olduğunun ifade edildiği açıklamada, şöyle denildi : "Alınan emareler halen sıcak temas bölgesindeki terörist grupların içinde örgütün bazı üst düzey isimlerinin olabileceğine işaret etmektedir. Derinlikte belirlenen terörist mevzileri ve barınma yerleri, uçaklar ve karada konuşlu uzun menzilli destek silahları ile ateş altına alınmıştır.

225 HEDEF VURULDU

Havanın kısmen düzelmesiyle birlikte, bütünleme ikmali ve takviye faaliyetleri tamamlanmıştır. Birliklerimiz, sorumluluk sahalarındaki arazi arama tarama faaliyetlerine ve örgütün lojistik altyapısının tahribine devam etmişlerdir. Harekatın başından itibaren, manevra birlikleri tarafından 47 mağara, 187 barınak ve sığınak, 29 hafif silah mevzii, 38 uçaksavar mevzii ve 11 ulaştırma tesisi kısmen ya da tamamen tahrip edilmiştir. Harekat süresince bölgedeki 48 hedef grubuna (225 hedef) hava taarruzu icra edilmiştir.

12 KOMUTA MERKEZİ

Bu kapsamda, teröristlere ait 13 uçaksavar mevzii, 69 mağara, 87 barınak, 5 eğitim tesisi, 21 lojistik tesis, 12 komuta merkezi, 11 muhabere tesisi ile 7 ulaştırma tesisi tam isabetle vurulmuştur. Aynı dönemde, kara ateş destek vasıtaları 475 ayrı hedefi ateş altına almışlardır. Harekat, birliklerimizin üstün yetenekleri ve erinden generaline tüm personelin eşsiz özveri ve kararlılığıyla sürdürülmektedir."

Emin PAZARCI

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber