Vali Şarman hapse girince adı okuldan silindi

Haber Giriş : 04 Kasım 2004 10:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Rüşvet aldığı gerekçesiyle 6 yıl 3 ay ağır hapis ve ömür boyu memuriyetten men cezasına çarptırılan Batman eski Valisi Salih Şarman'ın adı, ?Vali Salih Şarman İlköğretim Okulu'nun tabelasından da silindi.

Batman Valiliği okula, Kültür İlköğretim Okulu adını verdi. Kararın okul idaresine bildirilmesinin ardından dün akşam saatlerinde okulun eski tabelası görevliler tarafından vinç yardımıyla yerinden indirildi.

44 derslikli Batman Kültür İlköğretim Okulu, 1995 yılında eğitim öğretime açıldı. Bir süre sonra da adı Batman Valisi Salih Şarman İlköğretim Okulu olarak değiştirildi. 3.100 öğrencinin okuduğu okul, 9 yıl boyunca bu isim altında hizmet verdi. Salih Şarman'ın ?otopark ihalesi karşılığında bir işadamından rüşvet olarak Mercedes aldığı' suçlamasıyla yargılanması ve aldığı 6 yıl 3 ay hapis cezasının Yargıtay tarafından onanması okulun ismini de tartışmaya açtı. Eski Vali Şarman tutuklanarak Ulucanlar Cezaevi'ne konulurken Batman Valiliği de okulun adını değiştirme kararı aldı. Vali Salih Şarman İlköğretim Okulu'nun adı, ilk ismi olan Kültür İlköğretim Okulu olarak değiştirildi. Karar öğrencileri memnun ederken, Okul Müdürü Osman Zinnur Erçin, ?İsimler bizi ilgilendirmiyor. Burası bir eğitim yuvasıdır. Hangi isim altında olursa olsun eğitim yaparız.? dedi.

zaman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber