Başesgioğlu: Bir milyon 600 bin memura ek ödeme yapılacak

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 15 Ağustos 2008 19:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu, ek ödeme alamayan bir milyon 600 bin memura yapılacak ek ödeme miktarının Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından yarın açıklanacağını söyledi.

Bakan Başesgioğlu, Başbakanlık binasında memur sendikalarıyla saat 15.00'de başlayan görüşmelerle ilgili olarak Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız ve Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu ile birlikte açıklama yaptı.

Murat Başesgioğlu, görüşmenin başında toplantıyı terk eden KESK Başkanı Sami Evren'e çağrıda bulundu ve bütün sorunları masa etrafında çözüleceğini belirterek, "Masada yeriniz boş duruyor." dedi.

Bakan Başesgioğlu, bugünkü görüşmelerde ilk olarak 6 maddeden oluşan gündemin belirlendiğini ve gündemlerle ilgili 3 komisyonun oluşturulduğunu ifade etti.

Murat Başesgioğlu, komisyonların çalışmalarına pazartesi gününden itibaren başlayacağını söyledi.

Başesgioğlu, hükümet olarak "eşit işe eşit ücret" verilmesine önem verdiklerini belirterek, ek ödeme alamayan bir milyon 600 bin memura yapılacak ödemelerle ilgili kararnamenin bir kaç gün içerisinde açıklanacağını belirtti.

Murat Başesgioğlu, ek ödeme konusuyla ilgili Başbakan Erdoğan'ın yakından ilgilendiğini ve konuya çok önem verdiğini ifade etti.

Yapılacak ödeme miktarının ülke ekonomik dengeleri gözetilerek belirlendiğini vurgulayan Başesgioğlu, ödemlerle ilgili Başbakan Erdoğan'ın yarın bir basın toplantısı yapacağını vurguladı.

Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız, her şeyin masanın etrafından çözüleceğini söyleyen hükümet yetkililerinin mali konularda hazırlıksız geldiklerini ifade etti. Akyıldız, hükümetin memurları ciddiye almasını istedi.

Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu da, toplu görüşmelerin bu yıl son bulması temennisiyle başladığı konuşmasında, Anayasa'da yapılacak değişiklikle toplu sözleşme ve grev yapma hakkı verilmesini istedi.

KESK Başkanı Sami Evren'in Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin (AİHM) bir kararını gerekçe göstererek toplu sözleşme ve grev haklarının olduğu yönündeki sözlerinin hatırlatılması üzerine Bakan Başesgioğlu, mevcut anayasa ile toplu sözleşme ve grev haklarının olmadığını kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber