'TBMM, en güvenilir kurumlar sıralamasında 4. sırada'

Haber Giriş : 27 Aralık 2004 11:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TBMM Başkanı Bülent Arınç, TBMM'nin, en güvenilir kurumlar sıralamasında 2 yılda 9. sıradan 4. sıraya yükseldiğini bildirdi.

Arınç, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği'nce (MÜSİAD) düzenlenen ''Türkiye'nin Vizyonu'' konulu toplantıda, Türkiye'de 3 Kasım seçimlerinin ardından ekonomik, siyasal ve sosyal alanda köklü değişim ve dönüşümler yaşandığını söyledi.

Bu süreçte, eski siyaset anlayışı ve eski siyasilerin elendiğini anlatan Arınç, 21. yüzyılda insanların düşünceleri, inançları, kıyafetleri, mezhepleri ve mesleklerinin tartışma konusu olmadığını, artık doğru söyleyen, projesi olan, boş laf yerine iş üretenlerin kazanacağını vurguladı.

Arınç, TBMM'nin itibarını yükseltmek için çalıştıklarını ve sonunda önemli adımlar attıklarını ifade ederek, şöyle dedi:

"2 yılın sonunda Türkiye'de her ay düzenli olarak yapılan anketlerin sonucu şunu gösterdi; En güvenilir kurumlar sıralamasında birden 10'a kadar kurumlar var. 3 Kasım 2002'den önceki son kamuoyu araştırmasını söylüyorum size 9. sıradaydı TBMM. 2. yılın sonunda yani Ekim ayı başlarındaki son anketi söylüyorum; TBMM 4. sırada. Yani 2 yıl içinde 9. sıradan 4. sıraya yükseldik. iddiamız, TBMM'yi birinci sıraya getirmektir."

Milliyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber