Kontör dolandırıcısı sahte savcı yakalandı

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 19 Haziran 2009 15:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İZMİR'de kendisini savcı olarak tanıtıp, terör örgütü PKK'nın Kuzey Irak'taki kamplarına ilaç gönderdiğinin tespit edildiğini söyleyerek korkutup kandırdığı 72 yaşındaki Ş.Ü.'ye 9 bin 525 TL'lik telefon kontörü satın aldırıp, 50 bin TL de parasını dolandıran şebeke elemanı, yeniden para almaya gelince polis tarafından yakalandı.

Geçen salı günü meydana gelen olayda, kimliği belirsiz bir kişi, cep telefonnundan arayıp, kendisini savcı olarak tanıttığı Ş.Ü.'ye, kimliğinin terör örgütü elemanlarınca kullanıldığının, adına yeşil pasaport çıkartıldığının, örgüt kamplarına ilaç yardımı yapıldığının belirlendiğini söyledi. Kimliği belirsiz dolandırıcı, söyledikleri karşısında büyük korkuya kapıldığını farkettiği Ş.Ü.'den, olayın takip edileceğini belirterek, bunu yapanların saptanması için 9 bin 525 TL'lik cep telefonu kontörü göndermesini istedi.

Yaşlı adamın isteklerini yerine getirmesi üzerine aynı kişi, birkaç gün sonra tekrar arayarak bu kez Ş.Ü.'ye, bankadaki paralarının da örgüt elemanlarınca çekilebileceğini söyledi. Hesabındaki parayı, adli emanet altına alınması için, kendilerine göndermesini sağladı. Parayı yatırdıktan sonra dolandırıldığından şüphelenen Ş.Ü., polise başvurdu. Şikayet üzerine harekete geçen Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekiplerinin yaptığı plan doğrultusunda, Ş.Ü. tekrar bağlantı kurduğu şebeke elemanlarına, eşinin bankadaki 15 bin TL parasını da adli emanete bırakmak istediği söyledi.

AĞAÇ ALTINDAN PARAYI ALIRKEN YAKALANDI

Polisin planına inanan şebeke elemanlarından 25 yaşındaki F.K., Ş.Ü.'nün parayı poşet içerisinde bırakmasını istediği ağaç altına gittiği anda düzenlenen operasyonla yakalandı. Gözaltına alınan F.K., olayla bir ilgisinin bulunmadığını, poşeti merak ettiği için eline aldığını ileri sürdü.

Araştırmalar sonrasında, F.K.'nin Şanlıurfa'da yaşadığı, yakalandığı gün bu ilden uçakla İzmir'e geldiği ve aynı gün akşam saatlerinde de tekrar dönmek için bilet aldığı ortaya çıktı. Ayrıca Ş.Ü.'nün 50 bin TL para yatırdığı gün, F.K.'nin hesabına da 25 TL aktarıldığı tespit edildi. F.K. işlemlerin ardından adliyeye sevk edildi. Suç ortağı 30 yaşındaki A.B.'nin ise arandığı bildirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber