Manisa Belediyesi'nde yolsuzluk iddiası

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 16 Eylül 2009 19:52, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Manisa Belediyesinde bir süredir sürdürülen kurum içi incelemeler sonucunda, 2005-2009 yıllarında, gelir servisinde 234 bin TL'nin zimmete geçirildiğinin belirlendi. Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün, yaptığı yazılı açıklamada, 2005-2009 yıllarında belediyeye ait hisse satışlarından elde edilen gelirin, kasaya aktarılmış gibi gösterildiğini, ancak kayıtlarda buna rastlanılmadığının tespit edildiğini belirtti.

Ergün, konuyla ilgili olarak gelir servisinden bir görevlinin, iç soruşturma kapsamında ifadesinin alındığını, söz konusu kişinin olayı kabul ederek doğruladığını, ayrıca bazı kişilerin de olaya karıştığını iddia ettiğini kaydetti.

Belgeler ve kayıtlarla olayın sabit görülmesi üzerine söz konusu kişilerle ilgili Manisa Valiliğine soruşturmayla ilgili yazının gönderildiğini bildiren Ergün, Cumhuriyet Savcılığına zimmetle ilgili suç duyurusunda bulunulduğunu, olaya karışan personelin 234 bin TL'yi ödemeleri konusunda da işlemlerin başlatıldığını belirtti.

Ergün, şu bilgileri verdi:

''Bir süredir araştırma yapılıyordu. Kayıtlar ve belgelerle durum sabit hale gelince gereğini yaparak, soruşturma başlattık. Belediyeye ait hisselerin (arsa payları, kat payları) satışında, belediye ve tapu müdürlüğü arasında işlemler devam ederken, belediyenin satıştan alması gereken ek gelirin, görevli memurlar tarafından ilk önce makbuz karşılığı karşıdan tahsil edildiği, tapu işlemleri tamamlandıktan sonra mesai bitmeden önce makbuzun iptal edilerek, alınan meblağın ortadan kaybolduğu ortaya çıkarıldı. Kayıtlara göre, 2005-2009 yıllarında bu şekilde gerçekleşen olayların toplamında 234 bin TL'nin belediye kasasına aktarılmadığı, bazı personel tarafından alıkonulduğu tespit edildi.''

Belediye Başkanı Ergün, 2005 yılı öncesi evrakın da incelenmesini istediğini, ancak evrakın imha edildiğinin anlaşıldığını bildirdi.

Manisa Belediyesinde böyle bir olayın yaşanmasının üzüntü verici olduğunu belirten Ergün, soruşturmanın her ayrıntısını takip ettiğini vurguladı.

Ergün, gelen ihbarların değerlendirilerek, belediyenin menfaatlerinin korunacağını vurguladı.

Zimmet nedeniyle sorumlu tutulan görevli sayısının 3 olduğu öne sürüldü.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber