Şehit ailesinden Baykal'a tepki

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 28 Kasım 2009 07:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Şırnak'ta ateşli silahla intihar ettiği bildirilen Piyade Er Sedat Horoz'un cenaze töreninde CHP Lideri Deniz Baykal ve MHP'ye tepki gösterildi.

Önceki gün Şırnak'ta silahla intihar ederek hayatını kaybettiği bildirilen Sedat Horuz, Adana'da defnedildi. Baba Zeki Horuz, oğlunun intiharının şüpheli olduğunu söyledi. Cenaze töreninde sinirlerine hakim olamayan şehidin akrabası Güngör Ergül, CHP Lideri Deniz Baykal ve MHP'ye tepki gösterdi. Ergül, ?Bu cenazenin sorumlusu Deniz Baykal, MHP ve onun yandaşlarıdır. Bu kanın durması için atılan son adımlara destek verilmelidir. Herkesin anası ağlasın diyorlar. Böyle bir şey olur mu?? dedi. Ergül'ün sözleri cenazeye katılanlar tarafından da alkışlandı.


Şehitlik'ten ?kan dursun' feryatları

Kurban Bayramı'nın birinci gününde, şehit aileleri ve yakınları Edirnekapı Şehitliği'ne koştu.

Her bayram olduğu gibi sabahın erken saatlerinde şehitliğe gelen aileler mezar taşlarına dokunarak çocuklarıyla bayramlaşıyormuş gibi duygusal anlar yaşadı. Hükümetin yürüttüğü demokratik açılıma ise oğlu muvazzaf subay olduğu için soy adını vermeyen İsmail isimli baba, oğlunun Harp Okulu'ndan arkadaşı şehit üsteğemen Gökhan Yavuz'un mezarı başında gözyaşlarıyla destek verdi. Acılı baba ?Yavuz'la oğlum beraber okudular, Yavuz daha sonra şehit oldu. Oğlum şehit olmuş gibi büyük bir acı hissettim. 2007'den beri her sene şehitliğe gelir, Yavuz'a dua ederim. Bilir misiniz akşam haberlerde oğlumun ismi geçecek mi korkusunu duymak ne zordur. Bu acı dinsin. Nasıl dinerse dinsin. Bu işi nasıl yapacaklar bilmiyorum ama acıların son bulmasını istiyorum.?

BARIŞLAR ÖLMESİN

2001 yılında şehit olan Barış Çiftçi'nin teyzesinin oğlu Bilal Elenay da, açılıma destek veren şehit yakınlarından. Elenay hükümetin başlattığı demoktarik açılımın bir an önce başarıya ulaşmasını dilediğini ifade ederek, ?Bu acılar son bulsun, yeni Barış'lar yaşamını yitirmesin. Bu acıyı biz çektik; başkası çekmesin. En iyisi ne ise o olsun? dedi.? ERDİNÇ AKKOYUNLU İSTANBUL

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber