Polis memuru, barda tartıştığı kişiyi öldürdü

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 29 Aralık 2009 08:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara'da 'Kürtçe şarkı' nedeniyle başlayan tartışma sokağa taştı. Çatışmada şarjördeki bütün kurşunları sıkan polis memuru, karşı gruptan Emrah G.'yi öldürdü

Ankara'da bir polis memuru, barda tartıştığı kişiyi öldürdüğü iddiasıyla gözaltına alındı. Tartışmanın, Emrah G.'nin barda arkadaşlarıyla Kürtçe şarkı söylemesiyle başladığı ileri sürüldü. Edinilen bilgilere göre olay Yunus Nadi Sokak'taki Filika Bar'da önceki gece gerçekleşti. Ankara Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı bir polis merkezinde görevli memur S.A. (32), kardeşi L.A. ve kadın arkadaşları S.U. ile birlikte eğlenmeye çıktı. İddiaya göre sabaha kadar çeşitli mekânlarda eğlenen üç kişi, sabah saat 06.00 sıralarında Filika Bar'a geldi. Bir süre sonra yan masada oturan bir grup bağırarak Kürtçe şarkı söylemeye başladı. Bu esnada polis memurunun kadın arkadaşı S.U., grubun bu şekilde şarkı söylemesine karşı çıktı. İki grup arasında bu nedenle başlayan tartışma küfürleşmeye dönüştü. Tartışmanın başladığı bardan dışarı çıkan iki grup, kavganın büyümesiyle silah çekti. Kürtçe şarkı söylediği öne sürülen Emrah G. ile eski özel harekât polisi olduğu öğrenilen S.A., sokak ortasında silahlı çatışmaya girdi. Çatışmada Emrah G. polis memurunun silahından çıkan kurşunlarla yaşamını yitirdi.

BİR KİŞİ DE YARALI

Çatışmaya giren polis memurunun şarjördeki mermilerin tamamını sıktığı öne sürülürken, çatışmanın ardından olay yerine gelen polis ekipleri, çok sayıda boş kovan topladı. Öte yandan olayla hiçbir ilişkisi olmayan Zafer Şimşek isimli bir kişinin de çıkan olayda vücuduna kurşun isabet ettiği ve hayati tehlikesinin olduğu öğrenildi. Çatışmanın ardından çalışma başlatan Ankara Cinayet Masası ekipleri, polis memuru S.A., kardeşi L.A. ve kadın arkadaşları S.U.'yu gözaltına aldı. Olayda ayrıca ölen Emrah G.'nin yakını R.G.'nin de gözaltında tutulduğu öğrenildi. Şüphelilerin asayiş şubede ifadelerinin alınmaya başlandığı belirtildi. Polisin, görgü tanıklarının ifadesi ile olay yeri kamera kayıtlarını da incelemeye alacağı kaydedildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber