GATA ve Harp Okulları'ndan ayrılmak kolaylaştı

Kaynak : Radikal
Haber Giriş : 21 Şubat 2010 14:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Askeri okullardan ayrılmak, kolaylaştırıldı. Harp Okulları ve GATA öğrencileri dördüncü sınıftan ayrılabilecek. Eskiden bu süre bir yılla sınırlıydı.

Milli Savunma Bakanlığı; GATA Yönetmeliği, Harp Okulları Yönetmeliği ile Astsubay Meslek Yüksek Okulları Yönetmeliği'ni değiştirdi. Değişiklik dün Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

GATA Yönetmeliği'ndeki değişikliğe göre dördüncü sınıfın temmuz ayının son gününe kadarki ?süre içinde'; 18 yaşını tamamlayan öğrenciler kendi başvurularıyla, tamamlamayan öğrenciler ise velilerinin isteği ile devlet tarafından yapılan masrafları ve kanuni faizlerini ödemeleri kaydıyla okuldan çıkabilecek. Eski yönetmelikte bu süre fakülteye giriş tarihlerinden itibaren birinci yıl sonuna kadardı. Öğrenciler askerii tıp fakültesine giriş tarihlerinden itibaren dördüncü sınıfın temmuz ayının son gününe kadar olan süreyi geçirdikten sonra yapılan masrafları ve yasal faizlerini ödese dahi okuldan çıkamayacak.

Harp Okulları'nda da ?devletçe yapılan masraflar ve yasal faizleri ödenmek kaydıyla' okuldan ayrılma süresi bir yıldan dört yıla çıkarıldı. Astsubay Meslek Yüksek Okulları Yönetmeliği'nde yapılan değişiklikle ise öğrencilerin okuldan ayrılabilme süreleri masraf ve faizler ödenmek kaydıyla bir yıldan iki yıla çıkarıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber