23 Aralık 2010'dan önemli gündem başlıkları

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Aralık 2010 09:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ekonomik İşbirliği Teşkilatı (EİT) 11. Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi, İstanbul'da Çırağan Sarayı'nda, 'EİT 2015 Vizyon Belgesi'nin Yarı Dönem Değerlendirmesi' ana temasıyla yapılacak.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, zirvede resmi karşılama töreni ve açılış törenine katıldıktan sonra, birinci ve ikinci oturumları izleyecek, daha sonra konuk devlet başkanları onuruna öğle yemeği verecek.

(09.15-09.45-10.00-10.30-13.00-14.00)

Cumhurbaşkanı Gül, Kırgızistan Cumhurbaşkanı Roza Otunbayeva ve İran İslam Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad ile ayrı ayrı görüşecek. Gül, ayrıca, EİT Genel Sekreteri Muhammed Yahya Maroofi ile ortak basın toplantısı düzenleyecek. Toplantıya, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu da katılacak. (15.45-17.00-16.20)

İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, yerli ve yabancı basın mensupları için İstanbul Conrad Otel'de basın toplantısı düzenleyecek. (18.00)

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, parti genel merkezinde, AK Partili büyükşehir ve il belediye başkanları ile görüşecek. (18.00)

TBMM Genel Kurulu'nda 2011 Yılı Merkezi Bütçe Kanunu Tasarısı'na ilişkin bazı maddeler oylanacak.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Manisa Ticaret Borsası Anadolu Lisesi açılış törenine katılacak. Ardından Manisa'nın Saruhanlı ilçesinde Neval Yaralı Milli Egemenlik İlköğretim Okulu açılış törenine katılacak olan Arınç, Celal Bayar Üniversitesi Rektörlüğü'nü de ziyaret edecek. (11.30-14.00-16.00)

Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, Tayland Dışişleri Bakanı Kasit Piromya ile Ankara Palas Devlet Konukevi'nde görüşecek. (12.30)

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer ile Sağlık Bakanı Recep Akdağ, 'Türkiye'de Meslek Hastalıkları' konulu toplantıya katılacak. (10.00)

Devlet Bakanı Faruk Çelik, Yabancı Öğrenci Değerlendirme Kurulu'nun, TİKA Konferans Salonu'nda düzenlenecek toplantısında yer alacak. (14.00)

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği'nce, Ankara Swiss Otel'de düzenlenecek yemeğe katılacak. (19.00)

BBP Genel Başkanı Yalçın Topçu, Keçiören'de Irak Türkmen Şehitleri Anıtı'nın açılış törenine katılacak. (14.00)

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Meclisi, yapacağı olağanüstü toplantı ile odanın 2011 yılı iş programı ve bütçesini görüşecek. (10.00)

Türkiye'de Tütün Ekonomisi hakkında Sheraton Oteli'nde bilgilendirme toplantısı yapılacak. (10.30)

Türkiye Ziraatçılar Derneği'nin düzenlediği '10. Ulusal Tarım Kongresi', Ankara Gür Kent Oteli'nde yapılacak. (10.00)

Kubilay'ın şehit edilişinin 80. yıl dönümü nedeniyle anma töreni yapılacak. (09.30)

HAK-İŞ Genel Sekreteri ve Öz Orman-İş Sendikası Genel Başkanı Settar Aslan, Trabzon'da gerçekleştirilecek ?İş Sağlığı ve Güvenliği? seminerinde konuşacak. (09.20)

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhasekinin avukatı Mehmet Savruk, müvekkilinin kişilik haklarına saldırıda bulunan Deniz Baykal hakkında manevi tazminat davası açılması için adliyeye başvuruda bulunacak. (11.00)

İş Bankası Genel Müdürü ve Türkiye Bankalar Birliği (TBB) Yönetim Kurulu Başkanı Ersin Özince, ATO Meclis salonunda, ?Türkiye Ekonomisinin 2010 Yılı Genel Değerlendirmesi ve 2011 Yılı Beklentileri? konulu konferans verecek. (14.30)

Basın Yayın İlan Kurumu Genel Müdürü Mehmet Atalay, MÜSİAD Erzurum Şubesi'nin davetlisi olarak, Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonu'nda, 'Erzurum Büyük Kış Olimpiyatlarına Yürüyor' konulu sunum yapacak. (17.45)

Türkiye'nin Brüksel Büyükelçisi Murat Ersavcı, Standart Liege'nin kalecisi Sinan Bolat'ı kabul edecek.

Dün hayatını kaybeden Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesi Yönetim Kurulu Üyesi ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kasım Karahan'ın cenazesi bugün Türkiye'ye gönderilecek.

Dünyanın en büyük modellik ajansına sahip olan Valerie Askew'ün kızı Sara Joseph, Müslüman oluşunu anlattı. Sara Joseph, "Türkiye kendi içindeki çelişkileri aşabilirse, önümüzdeki 20 yıl içinde süper güç olacağına inanıyorum." dedi.

AVRASYA FEED

Rusya'da ?Slow Food? adlı hareket, sağlıklı beslenme için mücadele başlattı.

SPOR

Türkiye Büyük Erkekler Grekoromen Güreş Şampiyonası, Trabzon 19 Mayıs Spor Salonu'nda başlayacak. (13.00)

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber