Ege'de 4,3 şiddetinde iki deprem

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 23 Aralık 2010 12:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ege'de Richter ölçeğine göre 4,3 büyüklüğünde 2 deprem meydana geldi.

Atina Yerbilimleri Enstitüsü, sarsıntıların merkez üssünün, başkent Atina'nın 250 kilometre kuzeybatısında bulunan, Limni Adası'nın batı açıkları olduğunu duyurdu.

Sabaha karşı saat 03.35 ve 03.40'da kaydedilen depremlerin can ile mal kaybına yol açmadığı açıklandı.

Öte yandan, depremin derinliğinin 10 kilometre olarak tespit edildiği belirtildi.

Yunanistan'da haftasonunda da Ege'deki Milos adası açıklarında 5, İyon Denizi'ndeki Kefalonya Adası açıklarında ise 4,7 büyüklüklerinde depremler meydana gelmişti.

Söz konusu sarsıntılar can ile mal kaybına yol açmamıştı.

-ALMANYA'DA DEPREM

BERLİN (A.A) - Almanya'da Hessen eyaletindeki Wiesbaden kenti çevresinde 2,8, Rheinland-Pfalz eyaletinin Mainz kenti çevresinde de 3,5 büyüklüğünde 2 depremin meydana geldiği bildirildi.

Mainz kenti çevresindeki depremin daha şiddetli olduğu ve yerel saat ile 02.36'da yaklaşık 1 dakika sürdüğü, ikinci depremin de 06.52'de meydana geldiği belirtildi.

Rheinland-Pfalz eyaletindeki depremin merkez üssünün Mainz kenti olduğu ifade edilirken, bu depremin büyüklüğünün Hessen Eyaleti Jeoloji Dairesinde 3,2, Rheinland-Pfalz Eyaleti Jeoloji Dairesinde ise 3,5 olarak ölçüldüğü kaydedildi.

Rheinland-Pfalz Jeoloji Dairesinin bir yetkilisi, bu şiddette bir depremin bölgede nadiren meydana geldiğini belirterek, artçı depremlerin olabileceğini, ancak bunların hissedilmeyebileceğini söyledi.

Depremler sırasında ciddi bir hasarın meydana gelip gelmediği ya da can kaybının olup olmadığı henüz bilinmiyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber