Tümgeneral Mustafa Bakıcı konusunda Genelkurmay suskun avukatı habersiz/ Video

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 19 Kasım 2011 09:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İnternet Andıcı sanıklarından hakkında yakalama kararı bulunan Tümgeneral Mustafa Bakıcı'nın firar etmesi karşısında Genelkurmay Başkanlığı sessiz kalırken, avukatı Mahir Işıkay da bu konudan haberi olmadığını söyledi. Işıkay, aylar önce Bakıcı'nın kızından ve kardeşinden haber aldığını ancak kendisiyle uzun zamandır iletişimde olmadığını açıkladı.

İnternet Andıcı iddianamesinde adı geçen Bakıcı için İstanbul 13'üncü Ağır Ceza Mahkemesi yakalama kararı verdi. Karara itiraz eden Bakıcı, GATA'ya yatırıldıktan sonra 26 Ağustos'ta taburcu oldu. Önce 1 haftalık istirahat raporu sonra da 1 aylık izin alan Bakıcı, eşi aracılığı ile 12 Eylül'de emekliye ayrılma talebinde bulundu. Bakıcı, 20 Eylül'de emekli oldu. Kendisinden haber alınamayan Bakıcı firari konuma düştü.

Bakıcı'nın hakkında yakalama kararı çıktığında anjiyo olmak üzere hastaneye yattığını kaydeden avukatı Işıkay, şunları söyledi: ?O dönemde kızıyla bir defa görüştüm, sonradan Kara Kuvvetleri Komutanlığı'ndan emekli olmuş. Bir de basından öğrendiğim kadarıyla anjiyo sonrasında kurumdan izin almış. Hakkında yakalama kararı bulunan bir kişinin izne ayrılması doğal değil ama emeklilik hakkı olan bir kişinin bu hakkı kullanmasında bir sorun yok. Benzer şekilde hakkında tutuklama kararı bulunan bir başka müvekkilim yurtdışında görevli idi. Kıbrıs'tan Türkiye'ye döndü, emekliye ayrıldı ve şimdi tutuklu olarak yargılanıyor. Emeklilik hakkını kullanma yasal bir haktır, engellenemez. Ailesi ile yaptığımız görüşmelerden anladığım kadarıyla onlar da Bakıcı'nın yeri hakkında bilgi sahibi değil çünkü kendisiyle görüşemiyorlar. Kişinin en iyi avukatı kendisidir, haklarını en iyi kendisi savunur.?

Habur'dan geçmemiş

Bu arada Kuzey Irak üzerinden Rusya'ya kaçtığı iddia edilen Bakıcı'nın Habur Sınır Kapısı'ndan Irak'a girdiğine dair resmi bir kayıt bulunmadığı belirtildi. Giriş- çıkış kayıtlarını inceleyen yetkililer, Bakıcı'nın kaydına rastlamadı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber