BUGİAD üyelerinden California çıkarması

Bursa Girişimci İşadamları Derneği (BUGİAD) üyeleri, dünyanın en büyük ekonomisine sahip ABD'nin California eyaletinde ticari görüşmeler yaptı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Mayıs 2012 12:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İlk olarak, ABD'nin California Eyalet Senatosu'nu ziyaret eden BUGİAD'lı işadamları, senatonun düzenlediği kokteyle katılarak, daha önce Türkiye'ye gelmiş senatörlerle görüşmeler gerçekleştirdi. Türkiye'yi tanıtan stantların da açıldığı programda, çeşitli Türk sanat ürünlerinden örnekler gösterildi. California Eyalet Senatosu Başkanı Joseph Smithian, Türk işadamlarını görmekten mutluluk duyduklarını ve ziyaretin iki ülke arasındaki ilişkileri geliştirmesini umduklarını ifade etti.

Sacramento şehrindeki Dünya Ticaret Merkezi'nde yetkililerle de bir araya gelen işadamları, firmalarla ikili iş görüşmeleri gerçekleştirdi. Görüşmeler sonunda 2000'e yakın firmanın üyesi olduğu Dünya Ticaret Merkezi ile sektörel dağılımların yapılarak, ileride Bursa-Los Angeles arasında ticaret ve barış köprüsü kurulması planlandığının altı çizildi.

BUGİAD'lı işadamları heyeti ayrıca dünyaca ünlü Silikon Vadisi'nde Google, Yahoo, Apple gibi şirketleri de gezerek Türk çalışanlarla buluştu.

Amerikan Kongresi Temsilciler Meclisi üyesi ile de kahvaltıda bir araya gelen işadamları, Türkiye'nin son dönemde hızlı büyümesi ve Türk ekonomisi hakkında görüşlerini paylaştı.

İşadamları, Pasifik Enstitüsü'nde verilen akşam yemeğinde ise Amerika'daki Türk işadamlarıyla bir araya geldi. Gezinin ardından BUGİAD Yapı Komitesi Başkanı Ekrem Algül, dünyanın yedinci büyük ekonomisi California'yı, eyalet senatosunu ve dünya ticaret merkezini ziyaret etmenin kendileri için özel olduğunu belirtti. BUGİAD Başkanvekili Ali Durmuşlar ise ?Bu gezi Türk-Amerikan ilişkilerini geliştirecek. İki ülke arasında hem ticari ve hem de gönül köprüsü kurulacağını umuyorum.? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber