Hizmet-İş Şube Başkanı Bülbül: Çalışanın kıdem tazminatı garanti altına alınsın

Hak-İş İl Temsilcisi ve Hizmet-İş Sendikası Trabzon Şube Başkanı İhsan Bülbül, kıdem tazminatında kazanılmış haklar korunması ve yeni haklar ilave edilmesi gerektiğini söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Haziran 2012 15:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bülbül, kıdem tazminatıyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, özellikle özel sektörde çalışan işçilerin kıdem tazminatı sorununun olduğunu ifade etti. Yapılan araştırmaların özel sektörde çalışan işçilerin çok büyük bölümünün kıdem tazminatlarını alamadığını ortaya koyduğuna işaret eden Bülbül, ?İş mahkemeleri ve Yargıtay'da görülen davaların yarısından çoğunu kıdem tazminatı davalarının oluşturduğu bir gerçektir. Türkiye'de milyonlarca insan kıdem tazminatı hakkını yargıda aramak zorunda bırakılıyor. İnsanlar uzun yıllar mahkemelerde kazanılmış haklarını alabilmek için yargı mücadelesi vermek zorunda kalıyor. Bütün bunlar gösteriyor ki ortada kıdem tazminatıyla ilgili bir sorun vardır." dedi.

Sendika olarak her çalışanın kıdem tazminatının garanti altına alınmasını istediklerini belirten Bülbül, "Biz, kıdem tazminatı haklarımızın garanti edilmesinden yanayız. Kıdem tazminatının kaldırılması, yok edilmesi, düşürülmesi gibi bir yaklaşım içinde asla değiliz, olmamız da düşünülemez. Kıdem tazminatının alınması konusunda yaşanan sorunların ortadan kaldırılması, uygulanabilir ve sürdürülebilir bir noktaya taşınmasını garanti edecek güçlü bir sistem istiyoruz." ifadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber