ESİDEF'li işadamları 10 ülkeden meslekdaşlarını misafir edecek

Ege ve Batı Akdeniz Sanayici ve İşadamları Federasyonu (ESİDEF)'na bağlı işadamları, 10 ülkeden gelen 200'ün üzerinde misafir işadamını ağırlamaya hazırlanıyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Haziran 2012 10:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ege ve Batı Akdeniz Sanayici ve İşadamları Federasyonu (ESİDEF)'na bağlı işadamları, 10 ülkeden gelen 200'ün üzerinde misafir işadamını ağırlamaya hazırlanıyor. Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON) tarafından 6-7 Haziran 2012 tarihlerinde İstanbul'da düzenlenen Türkiye-Dünya Ticaret Zirvesi'ne katılan 130 ülkeden bin 400 ithalatçı firma, 25 bin ikili iş görüşmesi yapıyor. Bunlardan 4 bininin Egeli işadamları tarafından yapılması beklenirken 7 milyar dolarlık ticaret hacmi hedefleniyor. Bu kapsamda ESİDEF'e bağlı 30'un üzerinde firma stant açtı. Başta inşaat, inşaat malzemeleri, mobilya ve ev tekstili olmak üzere çeşitli iş kollarında faliyet gösteren 250 işadamı, ikili iş görüşmesi yapmak için zirveye katıldı.

Dünyanın en büyük iş zirvelerinden biri olarak değerlendirilen Türkiye?Dünya Ticaret Zirvesi, İDTM 9, 10 ve 11 numaralı salonlarda başladı. Şili'den Singapur'a, Güney Afrika'dan Ukrayna'ya, Belçika'dan Rusya'ya 130 ülkeden bin 400'ün üzerinde ithalatçı firma katılıyor. Zirvenin, globalleşen dünya ekonomisinin rekabetçi şartlarından dolayı daha da önem taşıdığını söyleyen ESİDEF Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Özkara, "İçinde yaşadığımız ekonomik durumu da gözönünde bulundurursak, bu organizasyon çok büyük önem taşıyor. Bin 400'ün üzerinde ithalatçı firma, alıcının ayağına ve hem de Türkiye'ye geliyor. Biz de üye işadamı arkadaşlarımıza, katılmaları için aylardan beri tavsiyelerde bulunuyoruz. 30'un üzerinde firma stant olarak ürünlerini sergilerken 250 işadamı üyemiz de ikili iş görüşmeleri yapmak için zirveye katıldı." dedi.

Zirveden sonra Anadolu'da da ticaret ve kültür gezilerine katılacak 10 ülkeden işadamları, ESİDEF üye derneklerinin misafiri olacak.

HANGİ DERNEK, HANGİ ÜLKEYİ AĞIRLAYACAK?

İL DERNEK ÜLKE

İzmir İGİD Ruanda ve Meksika

İzmir İZİAD Liberya

Manisa MASİAD Venezüella

Nazilli NASİAD Nijer

Antalya AGİD Laos

Isparta ISİAD Mozambik

Afyon HÜRSİAD Çin

Tavşanlı TASİAD Malawi

Salihli SASİAD Srilanka

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber