318 çocuk erkekliğe ilk adımı attı

Sivas Belediyesi tarafından organize edilen Geleneksel Toplu Sünnet Şöleni'nin 23.'sü yapıldı.318 çocuğun sünnet olduğu törende Vali Vekili Vefa Kaya da kirvelik yaptı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Haziran 2012 22:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sivas Belediyesi tarafından bu yıl 23.'sü düzenlenen Geleneksel Toplu Sünnet Şöleni, 4 Eylül Spor Salonu'nda yapıldı. Daha önceden kıyafetleri Hayat Ağacı Derneği tarafından dağıtılan çocuklar, aileleri ile birlikte salonda hazır bulundu. Geleneksel Toplu Sünnet Şöleni, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Sivas Belediyesi mehter takımı, salondakilere mini konser verdi. Daha sonra Akademi Spor öğrencileri, salondakilere wushu gösterisi yaptı. Wushu gösterisi, salonu dolduranlardan büyük alkış aldı. Program boyunca palyaçolar, çocuklara çeşitli hediyeler dağıtırken, bazı çocukların korkudan ağladıkları görüldü.

Törende konuşan Belediye Başkan Vekili Orhan Demirok, sağlıklı nesillerin devam etmesi için organizasyonu devam ettireceklerini söyleyerek, "23.'sü düzenlenen bu sünnet şölenimiz, aynı zamanda Peygamber Efendimizin sünnetini yerine getirmekle birlikte sağlıklı nesillerin devam etmesi düşüncesiyle bu organizasyonu inşallah devam ettireceğiz" dedi.

Vali Vekili Vefa Kaya ise, birlik, beraberlik ve dayanışmanın önemine değindi. Konuşmaların ardından temsili olarak seçilen sünnet çocuklarına kına yakıldı. Kınanın ardından Sivas Müftüsü Yusuf Şahin tarafından dua okundu.

VALİ VEKİLİ KİRVELİK YAPTI

Geleneksel Toplu Sünnet Şöleni'nde Vali Vekili Vefa Kaya, İsrafil Arda Çetinkaya isimli çocuğa kirvelik yaptı. Kaya, sünnet olan çocuğa altın ve çeşitli hediyeler verdi. Belediye Başkan Vekili Orhan Demirok da, Mustafa Gündoğmuş isimli çocuğa kirvelik yaparak altın taktı.

Sivas Belediyesi tarafından düzenlenen organizasyonda 318 çocuk sünnet edildi. Sünnet olan her çocuğa bisiklet hediye edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber