Köprülü Kanyon'da turizm hareketliliği başladı

Antalya'nın Manavgat ilçesine bağlı Beşkonak Köprülü Kanyon'da yerli ve yabancı turistlerin, su sporlarına ilgisi arttı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Temmuz 2012 16:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Beşkonak Karabük Turizmi Geliştirme Kooperatifi Başkanı ve Su Sporları Uzmanı Refik Armağan, Köprülü Kanyon rafting alanında su sporlarını canlılığının başladığını söyledi. Son 10 gündür bölgede 40 su sporu merkezinde 8 bin yerli ve yabancı turistin rafting yaptığını belirten Armağan, raftingde bir aydır süren karamsar havanın yerini iyimserliliğe ve mutluluğa bıraktığını kaydetti.

Rafting bölgesinde yüzde 50 yerli turist yüzde 50 Avrupalı turist hareketliliği olduğunu belirten Armağan, Avrupa'da yaşayan gurbetçilerinde bu yıl raftinge ilgisinin yüksek olduğunu ifade etti. Armağan, "Son 10 gün içinde Köprülü Kanyon'da yoğun bir rafting hareketliliği yaşıyoruz. Bir ay önce çok büyük durgunluk vardı. 10 gündür günlük 8 bin yerli ve yabancı turiste rafting yaptırıyoruz. Geçtiğimiz yıl bu 5 bin civarında idi. Avrupalı turistlerden ise genelde Alman, Polonya, Belçika, İngiliz, Norveç, İsveç, İsviçre, Çek Cumhuriyeti ile Ruslar yoğun ilgi gösteriyor. Günlük 8 bin ziyaretçi sayısının önümüzdeki günlerde 10 binin üstüne çıkmasını bekliyoruz. Talep çok yüksek. Köprülü Kanyon'a Türkiye'nin her tarafından rafting yapmaya yerli turist geliyor. Rafting denilince Manavgat'ın akla gelmesi çok sevindirici." dedi.

Armağan, 2011 yılında bölgede 870 bin yerli ve yabancı turistin rafting yaptığını bu sene ise 1 milyonu geçmesini beklediklerini kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber