Kırıkkale Belediyesi Halk Ekmek fabrukası günlük 80 bin ekmek kapesiteli

Kırıkkale Belediyesi Halk Ekmek Fabrikası Günlük 80 Bin Ekmek Kapasitesi ve Türkiye Ortalamasının üzerindeki gramajı ile birinci sınıf üretim yapıyor.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 05 Eylül 2012 09:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Fabrika Müdürü Tuncay Bulut, gazetecilere yaptığı açıklamada saatte 5 bin ekmek üretilen tesislerde en son teknoloji ürünü makinelerle sürdürülen üretimde en önemli unsurun hijyen olduğunu belirterek, tüm üretim aşamalarında insan sağlığını ön planda tuttuklarını kaydetti.

Birinci sınıf malzemeler kullanıldığını ifade eden Bulut, şöyle konuştu:

"Ekmeklerin gramajları Türkiye ortalamasının üzerinde. Ekmeğin hamur halindeyken ki ağırlığı ile piştiğindeki ağırlığını dahi hesaplıyoruz. Fabrikanın üretim kapasitesi 80 bin, saatte 5 bin ekmek üretilmekte, ürünler 300 satış noktasından halka arz edilmektedir. 1. sınıf un ve diğer yan ham maddeler kullanılmaktadır. Üretim tam otomasyon olup, insan eli değmeden tamamen hijyenik şartlara uygun şekilde ekmek elde edilmektedir. 4 dağıtım aracıyla ekmekler Kırıkkale'nin hemen her yerine ulaştırılmaktadır. Yakında ekmek ürünleri olarak çeşitlilik getirilecektir."

Bulut, kepekli ekmek üretiminin düşünüldüğünü belirterek, şunları söyledi:

"Ekmekler 34 tecrübe sahibi alanında uzman personel tarafından üretilmektedir. Gıda mühendislerince son teknolojiye sahip laboratuvarlarda tetkik edilmeden üretimden halka arz yapılmamaktadır. Toplam kalite ve verimlilik anlayışına sahip bir müessese olup, ISO 9001 belgesi almak için elden gelen her şey yapılmaktadır. Saatlik temizlik bakımı yapılmakla birlikte günlük, haftalık ve aylık periyotlarla genel temizlik ve bakımları da yapılmaktadır. Elektronik güvenlik ortamı sayesinde ekmek üretim alanına sağlığa zararlı hiçbir haşere gibi canlılar girememektedir."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber