23 yıldır köprü bekliyorlar

Samsun Valisi Hüseyin Aksoy'un eşi Hülya Aksoy, ?Kadın Sağlığı Eğitim Projesi? için gittiği Vezirköprü ilçesinin Kuruçay ve Altınkaya köylerinde vatandaşların 'köprü isteği' ile karşılaştı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Kasım 2012 21:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Altınkaya Baraj Gölü'nü teknelerle geçerek Kuruçay ve Altınkaya köyüne gelen Vali Hüseyin Aksoy'un eşi Hülya Aksoy, eğitim sonrasında köyün sorunlarını dinledi. Muhtarlar Vali eşi Aksoy'dan köprü istedi.

1989 yılında yapılan Altınkaya Barajı nedeniyle Kuruçay köyünün Vezirköprü'ye ulaşımının kesilmesinden bu yana sıkıntı yaşadıklarını belirten Kuruçay Köyü Muhtarı Yusuf Öncel, ?Vezirköprü barajının karşısında 2 köy ve 9 mahalle bulunmakta. Barajın bu tarafında bin 450 nüfus yaşıyor. Ben bu köylünün temsilcisi, siz de bu ilin temsilcisinin hanımı olarak barajın etrafında yaşayan köylüler için buraya köprü yapılmasını istiyoruz. Sıkıntılarımızı herkese anlattık. Kuruçay'a köprü istiyoruz. 1984 yılında kesilen yolumuzun köprüsünü istiyoruz? dedi.

Köylerine ulaşımlarının kayıklarla yapılmasından dolayı sıkıntılı bir hayat sürdürdüklerini ifade eden Altınkaya Köyü Muhtarı Selahattin Hıdır ise, ?Acil durumlarda ambulans veya itfaiye ulaşamıyor. Kanamalı bir hastamız olsa, kayıktaki gecikmelerden dolayı hastalarımızı kaybedebiliyoruz. Yangın halinde de itfaiye bize ulaşamadığından dolayı yangınlar can ve mal kayıplarımız oluyor. Köprü olduğunda da bu imkanlar köylerimize gelebilir. Ama şu anda çok sıkıntılıyız. Buraya köprünün kurulmamasından dolayı da sularımızda akmıyor. Yollarımızın yapılması için kepçeler Sinop ilinin Durağan ilçesinden geçerek geliyorlar. Bu sebepten dolayı da buraya kepçe gibi iş makineleri 6 ayda bir geliyor? diye konuştu.

Vali Hüseyin Aksoy'un eşi Hülya Aksoy ise sıkıntıları Vali Hüseyin Aksoy'a ileteceğini söyledi.

Köprüsü olmayan Samsun'un Vezirköprü ilçesindeki barajın etrafında yaşayan köylüler yıllardır ulaşımlarını ilkel teknelerle sağlıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber