Başkan Keskin, kadın Sığınma Evi'ni ziyaret etti

Ödemiş Belediye Başkanı Bekir Keskin, "Kadına Yönelik Şiddetin Ortadan Kaldırılması için Uluslararası Mücadele Günü" nedeniyle Kadın Sığınma Evi'ndeki bayanları ziyaret etti.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 27 Kasım 2012 09:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başkan Keskin, burada yaptığı açıklamada, "Kadına şiddet sadece eşi tarafından uygulanan fiziksel, psikolojik ya da ekonomik şiddet değildir. Aile baskısı, uyuşturucu bağımlısı çocuk annelerinin yaşadıkları, toplum tarafından yapılan baskılar da kadına şiddet olarak algılanmalıdır. Türkiye'de birçok kadın, dışlanma, dövülme ya da öldürülme korkusuyla davranışlarını kısıtlamak ve yaşam tercihlerini sınırlamak zorunda kalmaktadır.

Ödemiş Belediyesi olarak 2011 Mart ayında açmış olduğumuz Kadın Konuk Evi'nde, şiddete maruz kalan veya evsiz, barınmasız durumdaki kadınlarımız ve çocuklarımıza kucak açıyoruz. Geçici de olsa kendilerini güven içinde hissetmelerini sağlayarak, ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyoruz" dedi.

Keskin, "Hayatın her alanında bizlerin yanında olan, fedakarlık ve sabırla annelik gibi dünyanın en yüce görevini özveriyle yerine getiren kadınlarımızın hiçbir şekilde duygusal veya fiziksel şiddete maruz kalmalarını istemiyoruz" diye konuştu.

Yasalar gereğince, nüfusu 50 binin üzerindeki belediyelerce açılması zorunlu kılınan Kadın Sığınma Evleri, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından ismi değiştirilerek Kadın Konuk Evi olarak hizmet veriyor. Ödemiş Belediyesi, 2011 yılı Mart ayında 10 kişi kapasiteli Kadın Konuk Evi'ni hizmete sundu. Kadın Konuk Evi'nde sadece Ödemiş'teki mağdur durumdaki kadınlar değil, İl Sosyal Hizmetler Müdürlüğü aracılığı ile diğer bölgelerden gelen kadınlar da misafir ediliyor. Bugüne kadar 107 kadın ve 46 çocuğun burada misafir edildiği belirtildi. - İZMİR

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber