Neşe öğretmen karaciğer nakliyle güldü

ANTALYA'da geçirdiği beyin kanaması sonrasında ailesi tarafından organları bağışlanan 75 yaşındaki A.E.'nin karaciğeri, doğuştan glikojen depo hastalığı olan 35 yaşındaki kreş öğretmeni Neşe Gülcan'a nakledildi.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 21 Şubat 2013 10:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Neşe öğretmen karaciğer nakliyle güldü

Tedavi için çocukları tarafından götürüldüğü Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde beyin kanaması geçirdikten sonra beyin ölümü gerçekleşen A.E.'nin karaciğeri, akraba evliliği nedeniyle doğuştan glikojen depo hastalığı nedeniyle Sağlık Bakanlığı'nın organ bekleme listesinin ilk sırasında yer alan Neşe Gülcan'a nakledildi.

Hastalığının genetik olduğunu ve doğduğunda teşhis edilen glikojen depo hastalığının ilerleyen dönemlerde son dönem karaciğer sirozuna dönüştüğünü söyleyen kreş öğretmeni Neşe Gülcan, "Yaşama şansımın kalmadığını biliyordum. Doktorlarım, Sağlık Bakanlığı bekleme listesinin ilk sırasında yer aldığımı söylüyorlardı. Fakat hiç ümidim kalmamıştı. Ölümü beklerken yeniden yaşama tutundum" dedi.

Antalya'da 2008 yılında evlendiğini ve bir yıllık evliyken eşi tarafından aldatıldığı için boşandığını söyleyen Neşe Gülcan, "Eşimin aldatması beni yıktı. Aşırı üzüntü hastalığımın hızla ilerlemesine neden oldu. Sonunda ölümle burun burunayken bağışlanan karaciğerle yeniden yaşama tutundum. Organ bağışı yapan aileye teşekkür ediyorum. Onlara hayatımı borçluyum" diye konuştu.

'KARACİĞER KENDİNİ YENİLİYOR'

Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Organ Nakli Merkezi Müdürü Doç. Dr. Ayhan Dinçkan, şunları söyledi:

"Kadavradan naklettiğimiz karaciğer hastamızın yaşının iki katından fazla. Fakat karaciğer kendini yenileyen bir organımız. Nakledilen karaciğer de bir süre sonra kendini yenileyecek ve gençleşecek. Hastamızın karaciğere giren ana damarı yüzde elli tıkalıydı. Bu damar açılarak ameliyat yapıldı. Şimdi sonrasında sağlığına kavuştu."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber