Romanyalı genç böyle Müslüman oldu

Fethiye ilçesine bağlı Ölüdeniz beldesinde Müslüman olan Romanyalı genç, beldede düzenlenecek şölende sünnet olacak.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 21 Haziran 2013 20:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Romanyalı genç böyle Müslüman oldu

Müslümanlığı seçen Didi Cröçun (17), Ölüdeniz Belediyesi tarafından düzenlenen 10. Ölüdeniz Kültür ve Sanat Festivali kapsamında bir alışveriş merkezinin sponsorluğunda gerçekleştirilecek sünnet şölenine dahil edildi. İlk olarak belediye meclis salonunda düzenlenen törende Ovacık Camisinin imamı Yalçın Karagöz'ün kelime-i şahadet getirtmesiyle Müslüman olan Cröçun, şölende sünnet olacak.

Ölüdeniz Belediye Başkanı Keramettin Yılmaz, 10'uncusunu düzenledikleri festivalde bu yıl bin çocuğu sünnet ettireceklerini söyledi. Ölüdeniz'de bir çok milletten vatandaşın yaşadığını ifade eden Yılmaz, beldelerinde yaşayan Cröçun'un da kendilerine Müslüman olup, sünnet olmak için başvurduğunu belirtti.

Yılmaz, Cröçun'nun özel gününde kendisini mutlu etmek için Babadağ'dan yamaç paraşütüyle atlatarak sünnet heyecanını yenmesini sağlayacaklarını dile getirdi.

Ovacık Camisi imamı Yalçın Karagöz ise Cröçun'nun kendi isteğiyle Müslümanlığı seçtiğini, 18 yaşından küçük olduğu için ise resmi tören düzenleyemediklerini vurguladı.

Cröçun'nun 18 yaşını doldurduktan sonra müftülüğe başvurarak gerekli resmi işlemleri tamamlayabileceğini anlatan Karagöz, "Müslümanlığı seçen kardeşimiz inşallah İslam'ın o güzel ruhunu kalbinde hisseder. O güzelliklerin tadına varabilir. Kardeşimizle birlikte bu güzel kararı için dua edeceğiz" dedi.

Müslümanlığı seçen Didi Cröçun ise Müslüman olduktan sonra ismini Tarkan Yusuf olarak değiştireceğini söyledi. Cröçun, Türkiye'ye ailesiyle 3 yıl önce geldiğini ve Ölüdeniz'deki bir fırında çalışmaya başladığını ifade etti.

Çalışma arkadaşlarının kendisine Türkçe öğrettiklerini anlatan Cröçun, "Arkadaşlarım bana Müslümanlığı anlattılar. Bende Müslüman olmak istedim. İslam'ın şartını yerini getirmek için sünnet olacağım. Ama nasıl olunduğunu bilmiyorum, sabırsızlıkla bekliyorum" diye konuştu.

- Babadağ'dan paraşütle atladı

Sünnet işlemini gerçekleştirecek doktoru Erkan Bozkurt ile pilot eşliğinde bin 900 metrelik Babadağ'a çıkan Cröçun, yamaç paraşütü pilotları eşliğine atlayış yaptı. Sünnet kıyafetiyle Hisarönü Mahallesindeki yeşil sahaya iniş yapan Cröçun'un paraşütünde Türkiye ve Romanya bayrağı olduğu görüldü.

İnişin ardından gazetecilere açıklama yapan Didi Cröçun, paraşütle ilk kez atlayış yaptığını ve çok heyecanlandığını söyledi. Daha sonra sünnet olacak diğer çocuklarla birlikte karşılıklı oynayan Cröçun, sünnet konvoyu eşliğinde beldede tur attı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber