Öğretmenin darp edilmesini kınadılar

Eğitim Bir-Sen Mardin Şubesi Yönetim Kurulu üyeleri, öğretmenler ve bazı sendikalar, Mardin'deki bir lisede, bir öğrencinin velilerinin okul idarecisini darp etmesini kınadı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 25 Ekim 2013 12:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Öğretmenin darp edilmesini kınadılar

Eğitim Bir-Sen Mardin Şubesi Yönetim Kurulu üyeleri, öğretmenler ve bazı sendikalar, Mardin'deki bir lisede, bir öğrencinin velilerinin okul idarecisini darp etmesini kınadı.

Mardin Okay Yaşar Anadolu Lisesi önünde toplanan gurup adına basın açıklamasını okuyan, Eğitim Bir-Sen Mardin Şube Başkanı Eyyüp Değer, saldırıyı nefretle kınadıklarını söyledi. Değer, olayın okul müdürlüğüne değil, devletin makamına ve varlığına yapılmış bir saldırı olarak değerlendirdiklerini ifade ederek okulların ve öğretmenlerin bu şekilde sürekli şiddete maruz kalmalarının toplumun bir ayıbı olduğunu vurguladı.

Değer, şunları söyledi:

"Her tarafı cennet olan bir ülkede cinnet toplumu haline doğru yol alıyoruz. Aklını ve duygularını yönetemeyenler şiddeti seçiyor. Gerekli tepki verilmediği, failler bedelini ödemediği için şiddet sıradan bir olaymış gibi toplum tarafından kanıksanıp masum bir hak arama yöntemi gibi yaygınlaşıyor. Şiddetin mağduru ise bazen öğretmen, bazen doktor, bazen kadın, bazen çocuk oluyor. Okullarımızda, öğretmenlerimize ve yönetici odalarına yapılan saldırıyı kabul etmemiz mümkün değildir. Üyemiz olsun veya olmasın, bir eğitim neferine bu şekilde saldırılması hiçbir vicdan sahibinin kabul edeceği bir şey değildir. Yıllardır çeşitli sebeplerle kavgalara sahne olan eğitim kurumlarının ve itibarları kaybettirilen öğretmenlerin toplum nezdinde hak ettikleri itibarı tekrar geri kazanmaları için yetkilileri bir an önce çözüm üretmeye davet ediyoruz."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber