Bu köyde 12 çeşit domates yetiştiriliyor

Alanya ilçesine bağlı Toslak köyünde çiftçiler tarafından 12 çeşit domates yetiştiriliyor

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Kasım 2013 12:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Bu köyde 12 çeşit domates yetiştiriliyor

Toslak, Yeniköy, Hacıkerimler Köyleri Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Mustafa Özen, Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Paketleme Tesisleri'nde gazetecilere yaptığı açıklamada, kooperatiflerinin üyelerinin 4 bin dekar alandaki seralarda ekonomik değeri yüksek ürünler yetiştirdiklerini söyledi.

Sorumluluk alanlarında yetiştirilen ürünlerle klasik pazarlama anlayışını değiştirdiklerini dile getiren Özen, kooperatife üye üreticilerin günlük rekoltesinin 35 ton olduğunu ancak mevsimsel şartlara göre bunun 150 tona kadar çıktığını kaydetti.

Özen, çiftçilerin domates, kabak, patlıcan, salatalık ve fasulye ağırlıklı üretim gerçekleştirdiğini belirterek, "Özellikle Toslak köyündeki 300 üretici standart, salkım, kokteyl, cherry, plum, bahçe, rugantino, bambus, pembe, seyit, yıldız ve yumurta türlerinde domates yetiştiriyor. Domatesin 12 çeşidini sadece Toslak köyünde üretiyoruz. Böylece pazarın istediği çeşitliliği sağlıyoruz" diye konuştu.

Pazara sunulan ürünü tüketicilerin ve ürün tedarikçisinin isteği doğrultusunda yetiştirdiklerini vurgulayan Özen, şöyle devam etti:

"Bunu da bölgede kurulan deneme serasında gerçekleştiriyoruz. Deneme serasında yetiştirilen domates çeşitlerini, değerlendirme sonucunda üretime geçiyoruz. Bir ürün tedarikçisi geldiğinde, birçok ürünü ve çeşidini aynı noktada bulmak istiyor. Bu kapsamda da Toslak'ta ürün çeşitliliği çalışmaları yapıyoruz. Örneğin tohum firmasıyla deneme seralarımız var. Bu seralarda çeşit çeşit domates yetiştiriyoruz. Bunlardan hangisi daha çok talep ediliyorsa biz de kalite ve standartlar içerisinde bu ürünün üretimini yapıyoruz."

Özen, üreticilerin yetiştirdiği ürünleri hale girmeden pazara sunduklarını, böylece tüketiciye ürünü daha taze sunma fırsatı yakaladıklarını sözlerine ekledi.

İçeriden sera çekimiSeralardaki domatese bakım yapılırkenNumaralandırılmış domateslerÜrünler paketlenirkenBaşkan Mustafa Özen'in açıklaması

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber