Giresun'da 'pasaj polisi' uygulaması

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 10 Nisan 2006 12:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Giresun Emniyet Müdürü Ahmet Tekin Akın, ?pasaj polisi? uygulamasıyla suçlarla mücadelede daha etkili olacaklarına inandıklarını bildirdi.

Ahmet Tekin Akın, ?Toplum Destekli Polis Projesi? kapsamındaki ?pasaj polisi? uygulamasını kısa süre önce uygulamaya koyduklarını söyledi.

Uygulama öncesinde ildeki bütün pasajları kayıt altına alarak özelliklerini tespit ettiklerini anlatan Akın, şöyle konuştu:

?Giresun'da 30 pasajda bu uygulamayı başlattık. Her pasaj için iki polis arkadaşımız görevlendirildi. Bu arkadaşlarımız mesai saatlerindeki görevlerinin yanı sıra belirledikleri saatlerde pasajlarda kontroller yapmaktadır.

Pasaja giriş çıkış yapan şüpheli insanlar, alkollü olup olmadığı, gürültü ve çevreyi rahatsız edici davranışların olup olmadığı gibi konularda kontroller yapılmaktadır. Bunun yanı sıra esnafın dertlerini, sorunlarını dinleyerek çözüm bulmaya çalışmaktadır. Böylece pasajlarda istenmeyen olayların yaşanması önlenmiş olacaktır. Pasaj polisi uygulamasıyla suçlarla mücadelede daha etkili olacağımıza inanıyoruz.?

Akın, özellikle pasaj esnafının kendilerine yardımcı olması ve pasaja giriş çıkış yapan şüpheli kişileri mutlaka emniyet ekiplerine bildirmesi gerektiğini söyledi.

AB'ye girmeye aday bir ülke olan Türkiye'nin Avrupa Kentsel Şartı'nı imzaladığını, bunun gerektirdiği şartları yerine getirmek zorunda olduğunu belirten Akın, ?Avrupa Kentsel Şartı, kentte yaşayan insanların kendi hakkını bilmesi ve buna göre hareket etmesidir.

Ülkemizde her türlü sorumluluğu paylaşmamız gerektiğini bütün vatandaşlarımız bilmelidir. Çevreyi rahatsız eden herhangi bir olay karşısında müdahale etmeli ve çözüm yoluna gitmelidir? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber