Erdoğan, vekillerle 'kırmızı hat'tan görüşecek

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Nisan 2006 14:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, kendisiyle görüşememekten şikayetçi olan AK Parti Milletvekilleri ile artık "kırmızı hat"tan görüşecek.

Tüm milletvekillerine cep telefonu numarasını veren Başbakan Erdoğan, "24 saat bana bu numaradan ulaşabilirsiniz. Telefonum başucumda uyuyorum. Acil durumlarda arayın" dedi. Başbakan Erdoğan, milletvekilleriyle arasındaki diyalog sorununu çözmek için çareyi cep telefonu numarasını tüm vekillere dağıtmakta buldu. Erdoğan, kendisiyle görüşememekten yakınan milletvekilleriyle doğrudan irtibat kurmak ve acil sorunlara çözüm bulmak amacıyla sürekli olarak yanında taşıdığı cep telefonunun numarasını verdi. Erdoğan'ın bu kararı almasında geçtiğimiz günlerde Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun ile AK Parti Trabzon Milletvekili Kemalettin Göktaş arasında yaşanan gerginlik etkili oldu. Sanayi Bakanlığı Müsteşarı'na ulaşamadığını belirten Göktaş, Coşkun'a "Senin Müsteşarını Başbakana şikayet edeceğim" demişti. Göktaş'ın bu sözleri üzerine Coşkun, "Niye şikayet ediyorsun, önce bana gel" cevabını vermişti. Coşkun ile Göktaş arasındaki kavga üzerine Başbakan Erdoğan devreye girerek, "Böyle sorunlar olduğu zaman bakana söyleyin" demişti.

Başbakan Erdoğan'ın geçtiğimiz hafta partisinin TBMM Grup Toplantısı'nın basına kapalı bölümünde milletvekillerine dönerek, "Böyle sorunlar olduğunda bana söyleyin" dediği, vekillerin de bunun üzerine, "Sayın Başbakanım biz telefon numaranızı bilmiyoruz ki arayalım" diye karşılık verdiği öğrenildi. Erdoğan, yaşanan 'diyalog' sorununa son vermek amacıyla cep telefonu numarasını vereceğini açıkladı. Milletvekillerine 'İşte benim cep telefonum' diyerek kürsüden 533 ile başlayan telefon numarasını yazdıran Erdoğan, "Telefonum 24 saat açık. Beni bu numaradan arayabilirsiniz. 24 saat ulaşabilirsiniz. Telefonum başucumda yatıyorum. Özellikle acil durumlarda bana ulaşın" şeklinde konuştu.

Bazı milletvekillerinin Erdoğan'ı geçtiğimiz günlerde cep telefonundan aradığı öğrenildi. Bazı vekiller Erdoğan'a doğrudan ulaşırken, Başbakanı toplantıda yakalayan vekiller, Özel Kalem Müdürü ile görüşmek zorunda kaldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber