Öğretmene dayak atan müdür görevden alınmadı

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 03 Haziran 2006 22:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Dayak atılan öğretmen cezalandırılıyor, dayak atan müdür ödüllendiriliyor..!

Samsun ili Asarcık İlçesinde Asarcık YİBO'da 01.04.2005 tarihinde Okul Müdürü Aydın Peker ile yine aynı okulda görevli Sosyal Bilgiler Öğretmeni Osman Bülbül arasında öğretmenin görevlendirilmesi meselesi üzerine bir olay meydana gelmiştir.

Osman BÜLBÜL başka bir okula görevlendirilmesi için dilekçe vermiş daha sonra görevlendirmesi çıkmış fakat bu kararından vazgeçerek okul idaresine dilekçe vererek bu kararından vazgeçmek istemiştir. fakat müdürün odasına defalarca gitmesine rağmen dilekçesi kabul edilmemiş, öğretmenler toplantısında yine aynı isteğini dile getirmiş toplantıda bulunan öğretmenlerin huzurunda da müdür tarafından isteği kabul görmemiştir.

Yukarıda belirtilen tarihte (01.04.2005) okul müdürünün odasına görüşmek için giden öğretmen Osman BÜLBÜL Okul müdürü Aydın PEKER tarafından dövülmüştür. Okuldaki arkadaşları tarafından göz çukurlarından kan gelmesi nedeniyle hastaneye kaldırılmıştır. Asarcık Sağlık Ocağı tarafından Samsun Devlet Hastanesine sevkedilmiş ve 7 (yedi) günlük rapor verilmiş daha sonra bu rapora ilaveten 15 (onbeş) günlük daha rapor verilmiştir.

Osman BÜLBÜL Sağlık ocağında iken aynı okulda görevli arkadaşı Matamatik Öğretmeni Murat MEMİŞ tarfından Müdür Aydın PEKER'den sevk istenilmiş müdür sevki vermeyi reddetmiştir. Olay müdürün ve dayak yiyen öğretmenin karşılıklı olarak davacı olmaları sebebiyle adli makamlara taşınmıştır. Olaya Samsun Kavak Savcılığı tarafından bakılmıştır. Savcılık Müdür Aydın PEKER'in iddialarını yersiz bulmuş ve reddetmiş. Öğretmen Osman BÜLBÜLÜN iddialarını ise yerinde bularak Müdür hakkında dava açmıştır. Samsun teftiş kurulu tarafından da soruşturma başlatılmış ve soruşturma sonucunda Okul Müdürü Aydın PEKER'in müdürlük yetkilerinin alınmasına başka bir okula öğretmen olarak atanmasına karar vermiştir.

ASIL KOMEDİ BURDA BAŞLAMIŞTIR

Görevinden alınması beklenen müdür Aydın PEKER Samsunun en iyi okullarından biri olan SAMSUN MERKEZ KAZIMPAŞA İLKÖĞRETİM OKULUNA Müdür olarak atanmıştır. Teftiş kurulundan Osman BÜLBÜL hakkında bir ceza çıkmamasına rağmen İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen soruşturma sonucu aşağıdaki karar çıkmıştır.

GİZLİ
T.C.
ASARCIK KAYMAKAMLIĞI
İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü

Sayı : B.08.4.55.MEM.4.55.00.02.01-01.410/12 10/10/2005

Konu : Tecziyeniz

Sayın: Osman BÜLBÜL

Asarcık Yatılı İlköğretim Bölge Okulu Müdürlüğü

Sosyal Bilgiler Öğretmeni

Hakkınızda düzenlenen soruşturma dosyası ve süresi içinde vermiş olduğunuz savunmanın incelenmesinden;

Kendi isteğiniz doğrultusunda Samsun Merkez Mehmet Akif ERSOY İlköğretim okuluna yapılan görevlendirmenizin onayının iptal edilmesi için 01.04.2005 tarihinde, Asarcık Yatılı İlköğretim Bölge Okulu Müdürü iken, daha sonra Samsun Kazım Paşa İlköğretim Okulu Müdürlüğüne atanan Aydın PEKER"in odasına 3-4 kez giderek ısrarcı davranmanız sonucunda darp edilmeniz olayına sebebiyet verdiğiniz tespit edilmiştir.

Bu hareketinize uyan 657. sayılı yasanın 125/b maddesi uyarınca "KINAMA" cezası ile tecziye edildiniz.

Ancak kurumunuzdaki olumlu çalışmalarınız, genel olarak iyi haliniz sebebiyle ve vermiş olduğunuz savunmanın değerlendirilmesinden, sicil notunun olumlu olması nedeniyle 657 Sayılı Devlet Memurları Kanun 125/A-f maddesi gereğince bir defaya mahsus olmak üzere bir alt ceza olan "UYARMA" cezası ile tecziye edildiniz.

Bilgilerinize ve bundan sonra bu gibi konularda daha dikkatli davranmanızı rica ederim.

Orhan ŞAHİN İlçe Milli Eğitim Müdürü

Türk Eğitim Sen

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber